Viză comună pentru țările din Asia de Sud-Est

Scris de  |  Nici un comentariu

În curând turiștii care vor să viziteze regiunea sud-estică a Asiei ar putea scăpa de bătăile de cap generate de obținerea vizelor. Miniștrii de turism din cadrul Asociației Națiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) au lansat un plan de susținere a industriei în regiune, plan care se întinde pe durata a 10 ani.

Printre prevederile avute în vedere este și crearea unei vize unice pentru țările membre, care să permită accesul turiștilor în toate cele 10 state din grupul ASEAN.

Cele zece țări sunt: Brunei, Cambodgia, Filipine, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda și Vietnam.

În prezent, cetățenii Uniunii Europene nu au nevoie de viză în Brunei, Filipine, Malaezia și Singapore și pot prima una la sosire în Thailanda (valabilă pentru 15 zile), Cambodgia, Laos și Indonezia (pentru 30 de zile).

Situația este ceva mai complicată doar în cazul Myanmar-ului, unde trebuie făcută o cerere online din timp, și în cazul Vietnam-ului, unde fie se obține viza de la ambasada din țara de reședință, fie se obține la sosire, însă doar dacă a aplicat pentru ea o agenție de turism locală.

În ultimii trei ani, turismul a reprezentat 12,3% din PIB-ul statelor membre ASEAN, care au primit peste 100 de milioane de turiști. Cele zece state vor fi prezente în bloc și la Târgul de Turism de la Berlin din luna martie a acestui an, unde vor prezenta sute de destinații și servicii turistice menite să aducă și mai mulți turiști în regiune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *