Vine vacanța, cu trenurile de Constanța

Scris de  |  Nici un comentariu

Orarul de vară pentru Trenurile Soarelui începe vineri, legăturile din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării fiind făcută, timp de trei luni, cu peste 40 de trenuri.

Până la 15 septembrie, aceste trenuri vor fi introduse treptat în circulaţie, iar o parte dintre ele vor avea ruta prelungită până la Constanţa, Mangalia şi retur.

În acest sezon estival, pentru turiştii din Craiova, legătura cu Constanţa şi retur va fi realizată cu un tren direct, iar pentru cei din Braşov, cu două trenuri directe. De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente între Constanţa şi staţiunile de pe litoral.

Pasagerii CFR Călători vor putea călători şi la tarife reduse. Astfel, preţul pentru o călătorie Bucureşti – Constanţa, fără reduceri, este de 30,50 lei la tren Regio şi de 62 lei la tren InterRegio.

De asemenea, un bilet dus-întors are 10 la sută reducere din tariful de transport şi costă la clasa a doua 54,9 lei la tren Regio şi 112,40 lei la tren InterRegio. La cumpărarea cu o anticipaţie de peste 21 de zile, reducerea este de 25 la sută din tariful de transport şi biletul la clasa a doua costă 47,5 lei la tren InterRegio şi 22,9 lei la tren Regio. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 25 la sută, respectiv 30 la sută la cumpărarea online.

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între Bucureşti Nord şi Constanţa, ajung la destinaţie în aproximativ două ore, susține CFR. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa, este în medie de circa două ore şi 20 minute.

Pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea şi retur. De asemenea, în fiecare zi, cele patru trenuri – două dus şi două întors – din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

Totodată, pasagerii care circulă de la Bucureşti la Constanţa şi retur îşi vor putea transporta zilnic şi bicicleta în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588, pentru un tarif de 10 lei.

Sursa: Mediafax

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *