Vasele de croazieră privite de sus

Scris de  |  Nici un comentariu

De pe mal, un vas de croazieră e impozant. Văzut de sus pare doar o jucărie interesantă. Cel puțin asta este impresia pe care ți-o lasă fotografiile realizate de artistul american Jeffrey Milstein.

Seria sa de imagini aeriene intitulată ”Cruise Ships”, prezintă vasele de croazieră în cadre realizate din elicopter, la o înălțime de 300 – 450 de metri.

Carnival Sensation

Carnival Sensation

Milstein lucrează doar cu o cameră foto setată pe opțiunea „manual”, ceea ce înseamnă face o singură poză la fiecare trecere a elicopterului peste vapor. Iar în decursul unei ore are doar două sau trei ocazii de a surprinde imaginea perfectă.

Elicopterul pe care îl folosește nu are ușă pe partea sa, ceea ce îi oferă un unghi mai bun de încadrare și elimină eventualele obstacole. Pentru a limita tremuratul camerei, Jeffrey Milstein o montează pe un giroscop, pe care îl ține în timpul zborului.

Carnival Victory

Carnival Victory

”E destul de greu și am avut nevoie de o sesiune de terapie pentru umăr”, a declarat fotograful american. El a adăugat, însă, că merită să facă tot acest efort, mai ales când toate condițiile îi sunt favorabile.

”Poți vedea toți oamenii de la piscine, care stau întinși pe șezlonguri, care joacă golf sau fac jogging. E aproape indecent să-i privești de acolo de sus să vezi ce fac.”

 

Carnival Victory pe timp de noapte

Carnival Victory pe timp de noapte

Disney Dream

Disney Dream

Norwegian Sky

Norwegian Sky

Royal Caribbean Freedom of Seas

Royal Caribbean Freedom of Seas

Royal Caribbean Majesty of the Seas

Royal Caribbean Majesty of the Seas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *