Van Gogh într-un hotel de 5 stele din Amsterdam

Scris de  |  Nici un comentariu

Van Gogh este anul acesta unul dintre motivele pentru care merită să vă programaţi o vacanţă în capitala Olandei (până pe 2 aprilie găsiţi bilete cu destinaţia Amsterdam la 109 euro, detalii aici).  Sub genericul “Van Gogh 2015, 125 de ani de inspirație” la Amsterdam au loc numeroase evenimente culturale dedicate pictorului post-impresionist de la a cărui moarte se împlinesc 125 de ani. Iar olandezii ştiu să profite din plin de această moştenire culturală pentru a atrage şi mai mulţi turişti.

În colaborare cu Muzeul Van Gogh, Hotelul Okura din Amsterdam a inaugurat recent un nou apartament de lux inspirat de Van Gogh, în timp ce lobby-ul hotelului de 5 stele găzduieşte o expoziţie 3D dedicată pictorului flamand.  Sunt expuse câteva reproduceri oficiale ale unora dintre cele mai cunoscute tablouri semnate de Van Gogh. (“Floare de migdal” “Floarea Soarelui”, “Recolta” şi “Boulevardul Clichy”).

okura-5

Apartamentul de lux Van Gogh dispune de 105 m2, o bucătărie complet utilată şi o sufragerie în care puteţi servi masa. Special au fost expuse aici şi două lucrări semnate de Van Gogh. Preţul unei nopţi de cazare este de 1.950 de euro şi include pe lângă micul dejun, şi 4 mese speciale create de chef Onno Kokmeijer, inspirate tot de lucrările pictorului olandez.

După ce a fost expusă la Hong Kong, Los Angeles şi Dubai colecţia “Relievos” Muzeului Van Gogh din Amsterdam este găzduită acum de Hotelul Okura.

Vincent Van Gogh, Floarea Soarelui Foto credit: Wikipedia

În colaborare cu Fujifilm, muzeul a dezvoltat o tehnică nouă pentru realizarea de reproduceri tridimensionale. Reproduceri de Van Gogh mai pot fi văzute şi achiziţionate on line, banii obţinuţi fiind folosiţi pentru renovarea noii aripi a Muzeului Van Gogh din Amsterdam, întreţinerea muzeului şi menţinerea calităţii colecţiei acestuia pe termen lung. Reproducerile sunt folosite însă şi în scop educativ. Pe durata expoziţiei “Van Gogh la muncă” deschisă la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, vizitatorii sunt invitaţi să descopere şi chiar să simtă structura tablourilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *