Turismul medical în Cipru

Scris de  |  Nici un comentariu

Asociat cu leagănul legendar al Afroditei, pe ţărmul estic al Mării Mediterane, Ciprul este mai mult decât una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, oferind promisiunea unor peisaje de vis. Binecuvântat cu o climă blândă, unde soarele e sus pe cer mai tot timpul anului şi beneficiind totododată de servicii de ospitalitate de 5*, insula atrage din ce în ce mai mulţi turişti în căutare de tratamente.

 

Pe lângă serviciile de îngrijire, turiştii se pot bucura şi de alte avantaje: activităţi sportive, mini-croaziere, evenimente culturale sau, pur şi simplu se pot relaxa pe una din întinsele plaje de pe ţărmul Mediteranei. Nu lipsesc locurile pitoreşti şi monumentele impresionante, care amintesc de antichitatea insulei şi, care merită văzute. Dacă ajungi în Cipru este imposibil să nu te duci măcar o dată să vezi stânca Afroditei din Pafos, să vizitezi Oraşul istoric Famagusta, încă purtând urmele marelui asediu, Castelul Limassol-ului, sau Mănăstirea Trooditisa, renumită pentru icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Acestea sunt doar câteva dintre atracţiile turistice pe care le oferă insula. Dacă eşti interesat de tratament, atunci Ciprul este locul perfect.

Instituţiile de sănătate din Cipru beneficiază de tehnologie medicală şi echipamente de ultimă generaţie, care, combinate cu priceperea şi expertiza personalului medical instruit în universităţi şi facultăţi de medicină de renume de pe glob, garantează succesul, în mai toate tipurile de operaţii şi proceduri efectuate. În plus, ceea ce a adus valuri din ce în ce mai mari de turişti în Cipru este accesibilitatea serviciilor de îngrijire medicală.

Ce oferă turismul medical în Cipru?

 

Turismul medical în Cipru acoperă următoarele domenii:

 • Chirurgie bariatrică (tratament pentru scădere în greutate şi obezitate);
  Cardiologie;
  Chirurgie plastică şi estetică;
  Tratament pentru infertilitate (IVF);
  Analize şi diagnosticare;
  Ortopedie;
  Oncologie;
  Boli cronice;
  Wellness
  Neurologie;
  Dermatologie.

Deşi este un sector relativ nou în turismul insulei, turismul de sănătate în Cipru a cunoscut o creştere fără precedent în ultimii ani, mai ales în domenii precum, chirurgia cosmetică, tratamentele pentru infertilitate (IVF), aducând un număr mare de turişti din Rusia, Marea Britanie, Olanda, Orientul Mijlociu şi Germania. Printre alte domenii în plină dezvoltare în turismul medical în Cipru, se numără spa & well-being (turismul balnear), cu dezvoltarea a numeroase staţiuni balneare (Ayii Anargyri din Pafos este una dintre ele, http://www.cyprusalive.com/en/thing/medical-tourism-in-cyprus), gata să primească şi să ofere servicii de
îngrijire turiştilor. Reabilitarea şi alte servicii de wellness ocupă, de asemenea, un loc important pe ordinea de zi a Organizaţiei Turismului din Cipru, având câteva proiecte de mare anvergură deja deschise pentru investiţii în aceste domenii de sănătate.

Atât sectorul public cât şi cel privat de sănătate oferă servicii medicale de calitate. Mândrindu-se cu un număr impresionant de peste 80 de medici stomatologi, Ciprul a ajuns un centru important pentru excelenţa medicală şi a reuşit să atragă un număr tot mai mare de investitori străini.

În plus, guvernul cipriot investeşte sume importante în promovarea ţării ca una dintre destinaţiile cele mai importante pentru turismul de sănătate, alocând nici mai mult, nici mai puţin de 700 milioane Euro (6% din PIB-ul Ciprului) pentru sectorul de sănătate. Industria de sănătate a Ciprului se bucură de o reputaţie de excepţie pentru serviciile de îngrijire post-operatorie după orice fel de intervenţie, în special datorită climei blânde mediteraneene.

Calea spre viitor…

Viitorul turismului medical cipriot este mai mult decât promiţător, factorii de decizie politică punând bazele unei scheme naţionale de sănătate de tip NHS, pe care intenţionează să o implementeze în 2019.

Eforturile ţării de a reforma întregul sector de sănătate prin crearea unui sistem care să ofere îngrijire tuturor persoanelor, indiferent de venit şi/sau plan de asigurare de sănătate, prin reducerea costurilor totale ale serviciilor medicale, încep încet, dar sigur, să dea roade. Ministerul Sănătăţii are multe pe masa de lucru, în primul rând, schimbarea perspectivei şi aducerea pacientului în prim-plan, făcând astfel sistemul mai accesibil şi mai solid. Se face un progres susţinut şi în ceea ce priveşte digitalizarea sistemului medical, urmând să se adopte în curand şi fişele medicale electronice.

Dana Ungureanu este editor la Cyprus-Alive, iar mai multe detalii despre turismul medical în Cipru găsiţi aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *