TripAdvisor se impune pe piața rezervărilor turistice

Scris de  |  Nici un comentariu
Un studiu realizat de grupul Webloyalty arată că opțiunea ”rezervă acum” a celor de la TripAdvisor a devenit foarte populară în rândul utilizatorilor site-ului.

Potrivit companiei de marketing, 9% dintre cei care au accesat site-ul TripAdvisor au făcut și o rezervare pentru următoarea lor vacanță.

 

De asemenea, sondajul celor de la Webloyalty mai arată că TripAdvisor este aproape de două ori mai popular decât site-ul concurent Expedia și aproape de trei ori mai accesat decât Skyscanner.

TripAdvisor-for-iPad-2

TripAdvisor este aproape de două ori mai popular decât site-ul concurent Expedia

”Prin adăugarea serviciului de rezervări pe lângă cel de recenzii, TripAdvisor reușește să atragă clienți de la companii rivale, precum Expedia. Deja o persoană din zece folosește noul buton de rezervări și anticipăm că din ce în ce mai mulți clienți vor folosi gama variată de unelte pusă la dispoziție de TripAdvisor”, a declarat directorul Webloyalty, Guy Chiswick.

Potrivit aceluiași studiu, 43% dintre cei aflați în căutarea unei destinații de vacanță folosesc TripAdvisor ca principală sursă de inspirație, în timp ce 26% iau în considerare sugestiile prietenilor.

 

Mai puțin de un sfert dintre viitori turiști acordă atenție broșurilor de călătorie și doar 15% mai apelează la un agent de turism.

Totuși, studiul arată că agenții de turism rămân populari când vine vorba de achiziționarea de pachete turistice, 37% dintre cei care au mers în vacanță în ultimii doi ani, apelând la varianta ”offline” – fie în persoană, fie prin telefon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *