Trenuri de mare viteză ar putea conecta stațiunile din Thailanda

Scris de  |  Nici un comentariu

Premierul thailandez, Prayuth Chan-ocha, a anunțat că guvernul pe care îl conduce caută parteneri pentru dezvoltarea unei rețele de trenuri de mare viteză care să conecteze capitala Bangkok de cele mai importante stațiuni turistice din sudul țării. 

În timpul unei vizite oficiale efectuate în Japonia, liderul guvernului militar de la Bangkok și-a exprimat speranța că un astfel de proiect ar putea stimula creșterea economică în Thailanda, țară care a avut de suferit din cauza puciului care a avut loc în mai 2014.

Prayuth a făcut această declarație după ce a călătorit cu Shinkansen, trenul japonez de mare viteză, între Tokyo și Osaka.

”Aș vrea ca un astfel de proiect să poată fi pus în practică și pentru destinații precum Pattaya sau Hua Hin, un proiect care ar putea fi finanțat și de stat dar și de companii private”, a spus liderul celei de-a doua economii ca mărime din sud-estul Asiei.

Thailanda și Japonia au semnat o scrisoare de intenție care prevede dezvoltarea infrastructurii feroviare thailandeze cu ajutorul experților japonezi.

Proiect comun Thailanda – China

Pe de altă parte, guvernul thailandez a anunțat luna trecută că în toamnă va începe construirea unei rețele feroviare care va costa peste $12 miliarde și care va lega Thailanda de China. Proiectul este realizat în colaborare cu autoritățile de la Beijing.

Puciul care a avut loc anul trecut în Thailanda a contribuit la o scădere semnificativă a economiei locale, care în prima jumătate a lui 2014 nu a înregistrat nicio creștere, iar datele date publicității astăzi, 16 februarie, arată că pe întregul an Thailanda a avut o creștere economică de doar 0,7%.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *