TOP 10 cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Franţa

Scris de  |  Nici un comentariu

Populară nu doar pentru farmecul Parisului, ci și pentru stațiunile alpine de ski, plajele de pe Riviera și arta culinară, Franța este încă din anii ‘80 cea mai vizitată țară, înregistrând anul trecut un număr de peste 84 de milioane de turiști. CNN a realizat un top al celor mai spectaculoase locaţii.

Parisul, deşi este una dintre cele mai scumpe capitale europene, rămâne oraşul fantastic al grădinilor secrete, al bunătăţilor de tot felul, un oraş très chic pentru milioanele de fani din lumea întreagă.

Foto credit: Flickr

Foto credit: Flickr

Provence, este regiunea franceză care produce numai din turism peste 10 miliarde de euro anual. Pitoreşti rămân satele şi orăşelele cu peisajele lor unice, străjuite de câmpurile de lavandă sau floarea-soarelui, cu tradiţiile, vinurile, mâncărurile şi atmosfera provensală, sate ce pot fi decoperite cu maşina sau pe bicicletă, călătorind pe drumurile de ţară.

provence

Mont Saint-Michel, celebrul castel medieval construit pe o insulă mică, între Franţa şi Marea Britanie, atrage anual 3 milioane de vizitatori. Doar un dig îngust, ridicat în 1880, mai asigură legătura cu coasta.

mont-saint-michel-super-169

Amplasat între mare şi dealuri, Marsilia este cel mai vechi oraş din Franţa, fondat acum 2.600 de ani. Portul vechi (Vieux Port), înconjurat de forturi defensive, este şi astăzi, funcţional.

marseille-super-169

Mont Blanc, cunoscut și sub denumirea La Dame Blanche este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, situat la granița dintre Franța și Italia. În apropiere, Chamonix este cea mai populară destinaţie franceză de ski.

mont-blanc-super-169 (1)

Una dintre cele mai exotice destinaţii din Europa este Coasta de Azur, cunoscută şi sub numele de Riviera Franceza, aflându-se printre cele mai populare zone de litoral din lume.

france-riviera-super-169

Cu titlul necontestat de capitală culinară a Franţei şi restaurante strălucind de stele Michelin, Lyon se află în topul preferinţelor gurmanzilor din lumea întreagă.

lyon-super-169

Carcassonne, orăşelul francez cu mai puţin de 50.000 de locuitori, inclus în lista patrimoniului mondial al umanităţii de către UNESCO, are cea mai mare fortăreaţă medievală din Europa păstrată în bună stare.

carcassonne-super-169

Domeniile viticole franceze din Champagne şi Burgundia au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Regiunea Burgundia este printre cele mai cunoscute, dacă nu chiar cea mai cunoscută regiune viticolă din lume.  Termenii „alb de Burgundia” şi „roşu de Burgundia” sunt adesea folosiţi pentru a descrie un vin de calitate, precum vinurile de Burgundia, care sunt incomparabile ca gust şi miros cu orice alt tip de vin la nivel mondial, potrivit specialiştilor.

Foto credit: Flickr

Foto credit: Flickr

La o oră şi jumătate de Paris, Domaine national de Chambord (Domeniul naţional Chambord) este singurul domeniu regal care s-a păstrat intact până în zilele noastre. În fiecare an, aproape două milioane de vizitatori din întreaga lume vin să descopere domeniul Chambord, înscris în patrimoniul mondial UNESCO din anul 1981.

chambord-super-169

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *