Switch.eat

Scris de  |  Nici un comentariu

Observ că în ultima vreme chestia asta cu Burgerii prinde din ce în ce mai bine pe la noi şi încet, încet, se depărtează total de ideea de fast food. Dar pe drumul ăsta anevoios e nevoie ca unii să mai şi dea în bară, ca să putem clădi ceva trainic.

Din fericire, marţi seară i-am cunoscut pe ceilalţi; pe cei care fac parte din categoria făuritorilor de burgeri gustoşi şi arătoşi. I-am găsit undeva pe lângă Bulevardul Ferdinand, pe strada Horei, la numărul 34.

20150922_185813

Locul e călduros şi primitor, cu oameni tineri, care te primesc cu braţele deschise. Deşi am stat pe terasă, am tras o privire şi în interior, care mi s-a părut puţin cam întunecat pentru o locaţie nişată pe burgeri, pe care, dacă mă întrebi, trebuie să-i studiezi, să-i simţi şi, cel mai important, să îî vezi atunci când te înfrupţi şi se dezintegrează pe toată suprafaţa mesei. Dar m-a bucurat faptul că era foarte aerisit, cu mese mari, ceea ce pe mine mă va atrage mereu.

Terasa e plăcută, plină de verdeaţă, deşi mare parte e artificială. Ăsta e un detaliu care nu ne-a plăcut. Aş fi preferat clasica duşumea în interiorul terasei, în detrimentul unei tentative de iarbă pe care o mai vezi doar pe terenurile de mini fotbal cu gazon sintetic. I-am înţeles raţiunea verde, dar aş fi mers pe lemn mai degrabă:))).

Aşadar, mâncare!

20150922_190407

Nu ştiu ce variantă aţi fi ales voi dintre cele de mai sus, fiindcă fiecare are ceva special, unic în felul lui. Aşa că am ales ceva mai rar pentru mine, Onion Rings Burger. Ceilalţi au preferat Clasic şi Chicken BLT. Desigur, aşa cum vedeţi şi în poză, fiecare burger vine cu cartofi prăjiţi sau wedges la alegere, salata coleslaw şi două sosuri. Astea două din urmă sunt standard; pe lângă dânsele mai poţi opta pentru încă vreo 5-6 cu care să-ţi completezi bucata de carne. Eu le-am încercat pe toate şi cel mai mult mi-a plăcut Smoked BBQ.

20150922_191602

Cu toate că prefer oricând un steak, m-am înţeles foarte bine şi cu burgerul de aici, făcut medium-rare. A-propos de asta: cu toate că nu prea mă învârt în locuri iubitoare de burgeri, deci nu sunt foarte avizat să mă pronunţ despre majoritate, am mai îndrăznit în ultima vreme. Însă am s-o fac, fiindcă cei de aici merită; e prima dată când sunt întrebat cum prefer burgerul. Mi-a plăcut mult acest detaliu. E ceva normal, nu încape îndoială şi de aceea sper să aud întrebarea asta din ce în ce mai des. Revenind la mâncare, am s-o abordez, şi de data aceasta, metodic. Hai să terminăm repede cu notele de subsol şi apoi intrăm în fenomenologia cărnii.

Vedeţi în poză că totul e ca la carte şi nu te minte nimeni. Eu am ales wedges, fiindcă mi se par mai sinceri. Mi-au plăcut, cu toate că eu îi fac mult mai crocanţi. Salata nu are nimic special şi poate de asta o face atât de plăcută; nu ea trebuia să iasă în evidenţă, ci doar să completeze, pentru cei ce simt nevoia.

20150922_192455

Gata cu preludiul, să consumăm carne! Cum v-am mai spus, dacă mi-ai prăjit carnea până la capăt, mai bine nu mi-o mai dai. De asta prefer medium şi când am chef de hardcore, o mănânc şi în sânge. Dar aici am fost temperat şi sunt aproape convins că tot de asta am fost şi foarte plăcut impresionat. Când l-am văzut prima dată, mi s-a părut că va trebui să-mi mai iau unul… Arăta foarte bine, dar era mic, ce să mai încolo şi-ncoace! L-am primit, i-am fotografiat silueta şi l-am tăiat în două, fiindcă sigur nu puteam să-l dovedesc întreg. Mic, mic, dar înalt:)! Am intrat în dânsul, am dat de nişte salată iceberg iniţial; era crocantă, deci foarte proaspătă. Apoi sosul din interior… cred că era maioneză, dar nu pot să spun cu siguranţă; nu era definit şi devenise aproape lichid, din cauza căldurii înconjurătoare. Bucata de brânză cheddar a completat totul foarte bine şi… şi am ajuns la carne! Da, într-adevăr era gătită medium rare. Avea rozul inconfundabil al vitei gătite cum trebuie, atât cât să nu curgă sucurile din ea în mod ostentativ. Îmi place să prelungesc momentul cel mai intens cât se poate de mult de fiecare dată când merg în locuri noi şi am stat, am analizat din toate punctele până să gust. Şi am îndrăznit, în final! Da, domle, avea un gust extraordinar! Îmi inchipui că se poate şi mai bine, dar chiar era bine proporţionat, avea un corp bine închegat şi, foarte important, nu te minţea deloc. Dai bani pe un burger bun şi primeşti fix asta! Îi mai adaugi şi unul dintre sosurile de mai jos si gata, totul e perfect!

20150922_185614

Toate astea meritau şi nişte bere, nu?! Din fericire, aici găseşti Nenea Iancu, ceea ce nu-mi displace absolut deloc. E 8 lei draughtul mic şi 16 cel la un litru. Dar dacă vrei altele mai interesante, ai de unde alege. Au un meniu destul de stufos cu beri de prin toată lumea. Şi preţurile sunt pe măsură:). Aşa că dacă vrei să mănânci un burger şi să bei vreo 4-5 beri din astea interesante, laşi vreo 100 de Lei cel puţin. Deci voi hotărâţi dacă locul ăsta e scump sau nu.

Despre amplasament şi detalii arhitectonice v-am povestit la început, aşa că nu rămâne decât să parcaţi undeva prin intersecţia din apropiere sau chiar să veniţi cu bicicletele! Sunt sigur că şi copiii au aici libertate. Pentru noi, în continuare vă doresc LIBERTATE ÎN BUCATE!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *