Spectaculoasele valuri ale Lacului Erie

Scris de  |  Nici un comentariu

E greu de crezut că aceste imagini ale unor valuri gigantice nu sunt făcute pe ocean, ci pe cel mai puțin adânc dintre Marile Lacuri din America de Nord. Dar dacă Lacul Erie nu e foarte adânc (o medie de 20 de metri), compensează în mărime. Are o lungime de 388 km și o lățime în punctul maxim de 92 km, ceea ce îl face al 11-lea lac din lume ca suprafață.

Și pentru că lacul nu este foarte adânc, condițiile se pot schimba dramatic în doar câteva minute, valuri agitate putând apărea în orice moment. De fapt, tribul băștinaș care a locuit în trecut pe malul său sudic, îi spuneau lacului ”Erige”, ceea ce înseamnă ”pisică”, din cauza naturii sale impredictibile, uneori chiar violente.

liquid-mountains-david-sandford-132

De altfel, de-a lungul timpului, furtunile iscate pe lacul Erie au provocat scufundarea a numeroase ambarcațiuni, unele estimări vorbind chiar de aproape 8,000 de cazuri. Unii spun chiar că Lacul Erie are mai multe ”epave pe kilometru pătrat” decât orice alt loc cu apă dulce din întreaga lume.

Puterea Lacului Erie a fost suprinsă în aceste imagini dramatice de fotograful canadian David Sandford, pe durata a patru săptămâni din luna noiembrie 2015, pe malurile din Port Stanley, Ontario. În această perioadă a anului lacul este la nivelul său cel mai violent. Vântul bate cu peste 50 km/h, iar temperaturile coboară adesea sub zero, motiv pentru care David Sandford și-a intitulat albumul ”Muntele lichid”.

liquid-mountains-david-sandford-152

liquid-mountains-david-sandford-142

liquid-mountains-david-sandford-122

liquid-mountains-david-sandford-112

liquid-mountains-david-sandford-102

liquid-mountains-david-sandford-92

liquid-mountains-david-sandford-82

liquid-mountains-david-sandford-62

liquid-mountains-david-sandford-56

liquid-mountains-david-sandford-42

liquid-mountains-david-sandford-32

liquid-mountains-david-sandford-22

liquid-mountains-david-sandford-12[1]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *