Se deschide primul hotel plutitor de pe Sena

Scris de  |  Nici un comentariu

Autorităţile franceze au făcut publice planurile de construcţie a primului hotel plutitor pe Sena care va fi amenajat într-un vechi catamaran şi care va fi deschis oficial în primăvara anului viitor. Hotelul de 3 stele Off-Paris Seine va dispune de 54 de camere şi 4 apartamente, iar experienţa nu va fi deloc una obişnuită. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 160 de euro şi ajung până la 450 de euro.

paris hotel plutitor

Hotelul a cărui investiţie este de peste 11 milioane de euro, va fi situat în vecinătatea Podului Charles de Gaulle, de-alungul Cheiului d’Austerlitz, în al 13-lea arondisment al Parisului. Turiştii aflaţi în căutare de suveniruri neconvenţionale, se pot plimba prin cel mai mare cartier asiatic din oraş, pot vizita Biblioteca Naţională a Franţei sau pot lua masa într-unul din excentricele restaurante din cartierul Butte-aux-Cailles. La mai puţin de 20 de minute de mers pe jos, pe străzile pietruite, aflate în pantă, se află Catedrala Notre Dame.

catedrala-notre-dame-din-paris_zfho

paris hotel plutitor 1

Arhitectul, Gerard Ronzatti spune că, deşi oaspeţii vor simţi un uşor balans ori de câte ori pe Sena va trece vreo ambarcaţiune, răul de mişcare este exclus datorită designului special al hotelului.  Hotelul a fost construit în Norvegia şi va fi adus pe Sena în câteva săptămâni.

Chiar dacă va fi primul hotel de acest gen, inaugurat pe unul dintre cele mai cunoscute râuri din lume, nu este singurul loc de pe Sena în care turiştii îşi pot petrece noaptea. Există câteva ambarcaţiuni care oferă cazare la preţuri cuprinse între 100 şi 200 de euro.

Foto credit: eutouring.com

Foto credit: eutouring.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *