Primul hotel din lume administrat de roboţi se deschide vineri în Japonia

Scris de  |  Nici un comentariu

Hotelul Henn-na, în traducere „hotelul ciudat”, din oraşul nipon Sasebo îşi întâmpină clienţii cu un robot umanoid. Tot la intrare, un dinozaur robotizat răspunde în limbile japoneză, chineză, coreană şi engleză solicitărilor venite de la clienţi. Principalul dezavantaj este că recepţionerii nu pot interacţiona direct cu oamenii. Tehnologia cu care sunt înzestraţi nu le permite să înţeleagă întrebările adresate, aşa că acţionează pe baza cererilor introduse printr-o interfaţă electronică. Dar roboţii pot totuşi să gesticuleze şi chiar să imite mişcările ochilor umani.

robot 3

robot 4

Postul de valet a fost şi el ocupat tot de un robot care va transporta bagajele clienţilor, iar în camere, un mic dispozitiv electronic poate, prin comenzi vocale, să seteze intensitatea luminii sau alarma de trezire. Climatizarea se face şi ea printr-un mecanism inteligent care reglează temperatura în cameră în funcţie de temperatura corporală a persoanei aflate în interior.

robot 5

Hideo Sawada, proprietarul Hotelului Henn-na

Hideo Sawada, proprietarul Hotelului Henn-na

Potrivit proprietarului hotelului, Hideo Sawada, utilizarea roboţilor este o încercare de a obţine eficienţă maximă şi de a atrage turişti. Clienţii hotelului vor putea avea acces în camere folosind tehnologia recunoaşterii faciale, în locul cheilor. Pentru clienţii care preferă totuşi să interacţioneze cu fiinţe umane, hotelul va avea angajaţi şi 10 oameni.

Hotelul cu personal robotizat va face parte dintr-un parc tematic numit Huis Ten Bosch, proiectat după modelul unui orăşel olandez tradiţional şi înconjurat de natură; dacă se va dovedi un succes, un alt hotel asemănător ar putea fi deschis în 2016, într-o altă zona a Japoniei.

Preţul unei nopţi de cazare la hotelul din Japonia porneşte de la 56 de dolari, dar în vârf de sezon, camerele vor fi închiriate în urma unei licitaţii online.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *