Planet Ocean Underwater – hotelul care se scufundă în ocean și se poate muta pentru a evita urganele

Scris de  |  Nici un comentariu

Într-o industrie care încearcă în permanență să își diversifice oferta pentru a atrage cât mai mulți turiști, luxul unui hotel de cinci stele sau confortul unor insule exotice vor deveni în curând experiențe banale în comparație cu viitoarele puncte de atracție. Spre exemplu, în curând amatorii de aventură ar putea să facă primele rezervări pentru a afla cum este să locuiești pe fundul oceanului.

Planet Ocean Underwater Hotel a primit aprobarea autorităților americane și ar putea deveni primul hotel subacvatic din lume. Egipt, Malaiesia, Hawaii și Bahamas se numără printre locurile care ar putea găzdui noul stabiliment.

hotel subacvatic 2

Arhitectul acestui hotel, Tony Webb, a declarat că ”noua industrie este pregătită să se lanseze în spațiul oceanic”, dar că există și un scop filantropic care vizează protejarea recifurilor de corali aflați în pericol de dispariție.

”Am ales un loc adecvat pentru a testa acest hotel și o dată primite autorizațiile putem spune că a început numărătoarea inversă”, a adăugat Tony Webb. ”Le oferim tuturor națiunilor din Caraibe posibilitatea de a face parte din acest proiect oceanic. Tot ce trebuie să facă este să aprobe amplasarea hotelului într-un loc onsiderat potrivit. Noi vom garanta protejarea mediului și ne vom ocupa de managementul și extinderea celor mai fascinante hoteluri de pe planetă”, a mai spus Tony Webb.

Hotelul este încadrat din punct de vedere tehnic la categoria ambarcațiuni, deoarece poate naviga prin apele oceanului folosindu-se de propulsia electromecanică, cu ajutorul căreia se poate proteja chiar și în cazul unor uragane.

Cei interesați de achiziționarea unui astfel de hotel, care oferă 12 camere, trebuie să plătească $20 de milioane, la care se adaugă o taxă de $3 milioane pentru amplasarea în spațiul caraibian.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *