Piramidele și Sfinxul sărbătoresc St Patrick’s Day

Scris de  |  Nici un comentariu
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Luni, 17 martie, irlandezii din întreaga lume vor sărbători St.Patrick’s Day, ziua patronului spiritual al Irlandei. Ca de obicei, vor avea loc foarte multe parade în diferite orașe ale lumii, inclusiv la București, și va fi un bun prilej pentru amatorii de bere să dea iama în butoaiele de Guinness sau Kilkenny.

Anul acesta, pentru prima oară, și Egiptul a intrat în această euforie irlandeză. Deși situația politică din țară este un tensionată, iar protestele de stradă au alungat foarte mulți turiști, autoritățile de la Cairo au vrut să se alăture irlandezilor care sărbătoresc St Patrick’s Day și au decis să coloreze în verde piramidele și Sfinxul.

Piramidele si Sfinxul s-au colorat in verde pentru St Patrick's Day

Oficiul de turism al Irlandei a anunțat că se așteaptă ca peste 70 de clădiri sau locuri faimoase din întreaga lume să devină verzi pentru câteva ore, pentru a celebra St Patrick’s Day.

În anii trecuți, cascada Niagara, London Eye, Opera din Sidney, Empire State Building sau fântâna din fața Casei Albe s-au numărat printre locurile care s-au înverzit, dar nu de invidie, ci de sărbătoare.

Cascada Niagara s-a colorat in verde pentru St Patrick's Day

St Patrick’s Day la București

La București, pentru al doilea an consecutiv, va avea loc o paradă în centrul orașului, circulația urmând să fie restricționată duminică, 16 martie, între orele 15.00 şi 17.00, din Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei şi Calea Victoriei până la Piaţa George Enescu.

La eveniment vor lua parte și 60 de cimpoieri irlandezi, români și bulgari, iar la final va avea loc un spectacol de dans tradițional irlandez în Piața George Enescu. Copiii care se vor alătura paradei vor primi baloane, stegulețe, iar un artist la va picta fețele în culorile tradiționale irlandeze.

La Athenee Palace Hilton va avea loc și un bal de gală, unde dansatorii trupei The Irish Way vor susține un spectacol de dans tradițional româno-irlandez.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_tweetmeme type=”horizontal”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *