Piese de teatru de Tennessee Williams jucate într-un hotel din Londra

Scris de  |  Nici un comentariu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dramaturgul American Tennessee Williams și-a petrecut foarte multă vreme prin hoteluri. Atât de multă, încât sfârșitul și l-a găsit într-un astfel de stabiliment.

El a murit pe 25 februarie 1983 în Sunset Suite al Hotelului Elysée din New York, iar între timp proprietarii au schimbat denumirea camerei în ”Apartamentul prezidențial în onoarea lui Tennessee Williams”.

Atmosfera din hoteluri l-a inspirat, însă, foarte mult pe creatorul ”Menajeriei de sticlă”. Se spune că la un moment dat, un oaspete nervos a sunat la recepție pentru a se plânge din cauza zgomotului pe care îl făcea mașina de scris a acestuia. ”Și cum nu puteam să îi cerem domnului Williams să nu mai scrie piese de teatru, a trebuit să îl mutăm pe celălalt oaspete în altă camera” scrie în jurnalul păstrat de hotelieri.

Din piesele pe care le-a scris în cei 15 ani în care a locuit în acest hotel din Manhattan, câteva au fost drame într-un singur act. Dintre ele, trei vor fi jucate în această lună în camerele de hotel ale Hotelului Langham din Londra, cu o audiență de circa 30 de persoane.

Acțiunea fiecărei piese este amplasată într-o cameră de hotel, așa că problema decorului a fost rezolvată din start, cu toate că va fi nevoie de ceva imaginație pentru a vedea luxoasele camere de la Langham în nota gri pe care dramaturgul a avut-o în minte când a creat unele povești.

E și cazul piesei ”Green Eyes”, a cărei acțiune se desfășoară în patul apartamentului matrimonial al unei maghernițe din New Orleans, în perioada războiului din Vietnam.

În contrast, decorul din ”Sunburst”, în care o faimoasă actriță americană este luată ostatică de recepționer și de iubitul acestuia pentru a-i fura inelul cu diamant, se potrivește de minune cu luxul Hotelului Langham, care s-a deschis în 1865. A fost primul hotel londonez care a fost dotat cu lifturi hidraulice, aer condiționat și apă rece și caldă în toate camerele, iar în 2009 a beneficiat de o renovare în valoare de 80 de milioane de lire sterline.

A treia piesă care va fi jucată aici e ”The Pink Bedroom”, povestea unei femei exasperată de iubitul ei. Cei de 30 de spectatori vor traversa holurile hotelului pentru a merge în cele trei camere în care se joacă piesele și vor sta, probabil, înghesuite printre piesele de mobilier. Dar experiența, cu siguranță, va fi una intersantă.

Și dacă biletele nu sunt chiar cele mai ieftine la prețul de 29£, vestea bună e că ele vin cu o reducere de 15% la barul hotelului, Langham’s Artesian, care deține o listă impresionantă de 57 de feluri de whisky din cinci țări diferite. Reducerea se aplică și pentru o noapte de cazare, dar și pentru o masă la unul din cele două restaurante ale hotelului.

Așa că, dacă vreți o experiență mai aparte în timpul vizitei la Londra, încercați teatrul de la Hotelul Langham. Piesele lui Tennessee Williams se joacă până pe 8 martie, de marți până sâmbătă, cu matinee duminica.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_tweetmeme type=”horizontal”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *