Pierderile Air France-KLM forțează noi reduceri ale grupului

Scris de  |  Nici un comentariu

Grupul Air France-KLM va implementa în scurt timp noi măsuri de reducere a costurilor după ce ultimul raport financiar a arătat o scădere cu 22% a profiturilor în trimestrul al doilea și cu 12% pentru primul semestru.

Printre măsurile anunțate se numără renunțarea la anumite rute și restricționarea capacităților pentru perioada de iarnă.

Grupul a avut în primul trimestru al acestui an un profit de €185 de milioane, dar cifrele arată că până la 30 iunie profitul s-a transformat într-o pierdere de €232 de milioane.

 

În raportul dat publicității, Air France-KLM subliniază faptul că economiile făcute cu carburantul au fost anulate de efectele negative ale cursului valutar.

”Acest context financiar mult mai provocator” a determinat compania să ”accelereze” procesul de implementare a programului Perform 2020.

Va închide rutele care înregistrează pierderi masive și va revizui capacitatea pentru sezonul de iarnă, în special pentru sectoarele slabe cum ar fi Brazilia și Japonia.

Grupul va reduce cu 14% numărul de locuri spre Japonia, cu 5% spre Brazilia și cu 6% spre destinațiile est-africane.

Această măsură va face ca grupul Air France-KLM să înregistreze o creștere anuală a capacității avioanelor sale de doar 0,6% – în jur de jumătate față de cifra estimată la începutul lui 2015 (1,1%).

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *