Număr limitat de turişti în Cinque Terre

Scris de  |  Nici un comentariu

Autorităţile italiene vor limita din această vară numărul de turişti care vizitează zona protejată Cinque Terre din sud-vestul ţării, aflată în patrimoniul UNESCO, din cauza riscului de degradare la care este expusă Riviera Italiană în urma creşterii numărului de turişti.

Regiunea, formată din 5 sate pitoreşti situate pe ţărmul Mării Ligurice este vizitată anual de 2,5 milioane de turişti, număr care depăşeşte cu mult capacitatăţile zonei. Drumurile din regiune vor fi echipate cu dispozitive care vor înregistra numărul de persoane care sosesc şi accesul va fi restricţionat odată ce o anumită limită va fi atinsă. Biletele vor fi vândute online şi o aplicaţie creată special pentru turişti va indica locurile cele mai congestionate.

“Până la începutul acestei veri vom stabili care va fi numărul maxim de turişti pe zi, asta în funcţie şi de condiţiile meteorologice. Cu siguranţă vom fi criticaţi pentru această decizie, dar pentru noi este o chestiune de supravieţuire”, a explicat directorul Parcului Natural Cinque Terre, Vittorio Alessandro, adăugând că această idee poate părea excentrică, mai ales în contextul în care peste tot în lume se urmăreşte o creştere a numărului de turişti.

Cea mai sudică dintre aşezări, Riomaggiore, este recunoscută pentru producţia de vin. Mai departe, spre nord se află localitatea Manarola. 

Corniglia este singurul sat din Cinque Terre care nu are port, dar priveliştile sunt spectaculoase. În orice direcţie ai merge, trebuie să urci o pantă destul de abrupta.

Vernazza este destinaţia preferată a turiştilor. Datorită celui mai bun acces la mare, este cea mai bogată localitate dintre cele 5, mărturie fiind construcţiile din marmură cu arcadele şi logiile minuţios elaborate.  Aici puteţi vizita castelul Doria sau sanctuarul Madonnei din Reggio.

Cel mai nordic oraş al Cinque Terre este Monterosso al Mare. Cele mai populare obiective turistice sunt castelul, biserica Sfântului Ioan Botezătorul şi gigantul din Monterosso- statuia lui Neptun care păzeşte golful de sute de ani.

Perioada ideală pentru a vizita Cinque Terre este din mai până în septembrie.

Cinque Terre a devenit parte din patrimoniul UNESCO în 1997, în patrimoniu fiind inclusă şi o zonă maritimă protejată, iar în 1999 a devenit Parc Naţional. (Parco Nazionale delle Cinque Terre).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *