Mașini de epocă în Lumea Copiilor

Scris de  |  Nici un comentariu

Într-un oraș sufocat de mașini, cu claxoane multe, cu locuri puține de parcare și cu pietoni care trebuie să se strecoare printre caroseriile de pe trotuar, o expoziție de automobile pare un loc doar pentru pasionați. Dar lucrurile se schimbă atunci când e vorba de mașini pe care nu ai ocazia să le vezi în fiecare zi pe străzi.

În Parcul Lumea Copiilor va avea loc duminică, 24 mai, a XI-a ediție a expoziției ”Antebellum”, un eveniment unde vor putea fi văzute mașini și motociclete fabricate înaintea celui de-al doilea război mondial.

Între orele 11 – 13 puteți să admirați aceste automobile de epocă, să le fotografiați și să stați de vorbă cu proprietarii lor. Unii dintre ei au povești interesante de spus, mai ales că recent s-au întors din Turul României – Retromobil, o plimbare de 8 zile în care au parcurs aproximativ 2,200 de kilometri.

Cel mai vechi model care a luat parte la acest tur, a fost un Dodge DG8 din 1931. O altă mașină aflată pe traseu a fost un Buick 40 Special din 1938, model pe care poate îl cunoașteți din câteva filme românești în care a apărut, cum ar fi ”Revanșa”, ”Un comisar acuză” sau ”Ultimul cartuș”.

Ambele automobile vor putea fi admirate în expoziția din București.

Dodge 1931

Dodge DG8 din 1931. Sursa: Retromobil

Buick 40 Special 1938. Credit foto: Opel - Ciprian Mihai

Buick 40 Special 1938. Credit foto: Opel – Ciprian Mihai

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *