Marius Manole: „Oraşele au legătură cu poveştile care ţi se întâmplă”

Scris de  |  Nici un comentariu

Cu două, uneori chiar şi cu trei spectacole jucate în aceeaşi zi, pentru actorul Marius Manole, vacanţa pare să fie cel mai nepotrivit lucru.

Norocul e că prin meseria asta, facem turnee. E tot un fel de vacanţă şi asta pentru că mergem cu colegii. Atmosfera e destul de relaxantă peste zi, până la spectacol, dar nu e ca şi cum n-am avea nici o treabă”.

Medeea Marinescu şi Marius Manole în spectacolul "Fă-mi loc"

Medeea Marinescu şi Marius Manole în spectacolul „Fă-mi loc”

Ca să mă convingă, râzând, îmi spune despre povestea frumoasă pe care o are cu Parisul, din anul în care a fost invitat să joace împreună cu Medeea Marinescu spectacolul „Fă-mi loc”. „Am ajuns cu o zi mai devreme. Am intrat în camera de hotel, m-am schimbat repede şi dintr-o dată mi-am dat seama că nu am de ce să mă grăbesc. Şi atunci, pentru că nu avusesem de foarte mult timp o zi liberă, am tras perdelele şi am dormit toată ziua.”

La fel de „norocos” a fost şi când a ajuns prima dată la Moscova, într-un turneu cu spectacolul „Ivanov” în regia lui Andrei Şerban, asta, după ce mai întâi, era cât pe ce să piardă avionul pentru că îşi uitase paşaportul acasă. Viaţa lui Marius Manole pare un…haos boem, cum îi place să spună, mai ales că are tot timpul tendinţa de a pierde câte ceva: chei, bilete de tren. Şi bonus, îmi mărturiseşte că suferă şi de „fobia făcutului bagajelor”.

”Într-o dimineaţă mă pregăteam să merg şi eu ca omul să mă plimb. Doar că în drum spre ieşire, mi-a atras atenţia o uşiţă mică, şi-am întrebat: da’ acolo ce e? Barul, a fost răspunsul. Eh, nu mi-e uşor să vă spun că acolo, în barul ăla, am stat 4 zile. N-am văzut atunci nimic din Moscova, nici măcar Piaţa Roşie.”

Iar atunci când reuşeşte să iasă din hotel, îmi spune apăsat că nu-i plac traseele turistice, că nici măcar nu le nimereşte. „Nu înţeleg oamenii care pleacă în călătorii şi aleargă ca disperaţii şi merg mult să-şi facă băşici la picioare şi îşi rup papucii. Eu am atâta oboseală acumulată aici, încât atunci când plec undeva vreau pur şi simplu să dorm sau să fac toate lucrurile pe care n-apuc să le fac de obicei”.

Florenţa

Florenţa

Prin Florenţa s-a plimbat însă mult, chiar dacă şi acolo a fost tot cu treabă. A jucat într-un festival „Însemnările unui nebun” şi s-a îndrăgosit de „oraşul ăsta fabulos” în care n-a vizitat nici pieţe celebre, nici muzee şi nici n-a fost curios să vadă vreo statuie. „Mă interesează mai mult să cunosc oamenii. Poate o dată cu vârsta o să ajungă să-mi placă să stau şi prin muzee.”

Pentru actorul Marius Manole, vacanţă înseamnă să uite complet ziua în care se află, sunt acele dimineţi care încep fără zgomot de ceas deşteptător şi ca să se simtă în concediu, uneori nici nu are nevoie să plece de acasă.

„Pentru mine simplul fapt că reuşesc să stau acasă trei zile legate, e o minivacanţă foarte bună, una mult mai odihnitoare.”

Iaşi

Iaşi

Vacanţă mai înseamnă să plece şi la Iaşi din când în când. „La Iaşi e sufletul meu pentru că aici am crescut, aici sunt părinţii mei, prietenii şi foştii colegi. Din păcate, reuşesc să ajung poate o dată pe an, de Crăciun sau de Paşte. Dar se spune că odihna cea mai bună şi refacerea organismului se întâmplă doar în locul în care te-ai născut”.

Crede foarte tare că oraşele au legătură cu poveştile care ţi se întâmplă. „Dacă, de exemplu, te-ai îndrăgostit la Focşani, oraşul ăla îţi va rămâne veşnic un oraş frumos şi te vei întoarce cu plăcere acolo.”

Dacă ar fi să aleagă un alt oraş, în afară de Bucureşti, în care să locuiască, ar alege New Yorkul. „Mi-a plăcut că e construit pe verticală şi că te obligă să stai cu ochii pe cer.”

Visul lui Marius Manole este să plece într-o zi la drum, să aibă curajul să pornească într-o călătorie de câteva luni, prin lume. „Să fac autostopul, să iau trenul şi să nu cheltui mulţi bani (cu bani e uşor să călătoreşti). Poate atunci aş învăţa şi limba engleză, că aş fi nevoit. Mi-ar plăcea să mă descopăr astfel”.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *