Lufthansa servește bere la halbă la bord pentru a celebra Oktoberfest

Scris de  |  Nici un comentariu

Pentru prima dată după 50 de ani, Lufthansa servește bere la halbă direct din butoiate, pe anumite zboruri, pentru a celebra Oktoberfest.

În anii ’60, pasagerii de pe zborurile ”Lufthansa Senator Service” erau serviți cu bere draft, după cum se poate vedea în poza de mai jos.

Limitat la doar trei zboruri pe durata Oktoberfest din acest an, serviciul special cu bere a revenit deja pe 19 septembrie pe ruta Munchen – Newark și va continua pe 25 septembrie pe zborul Munchen – Singapore. Chiar înainte ca festivalul anual să se încheie, toți cei care se vor îmbarca pe 6 octombrie în zborul Munchen – Shanghai vor avea parte de ultimele halbe de bere servite direct din butoi.

Pentru a putea servi bere la 10 mii de metri altitudine, Lufthansa a comandat butoaie speciale, dotate cu o valvă care să reguleze presiunea dioxidului de carbon astfel încât să nu existe pericolul unei explozii.

Dar asta nu este tot. Pentru a-i transpune pe călători în atmosfera de sărbătoare, echipajele de pe aceste zboruri vor schimba uniforma lor obișnuită cu costume tradiționale bavareze, bleumarin și argintiu. Lufthansa a apelat pentru acest lucru la compania de design, Angermaier, pentru a realiza așa numitele dirndls pentru femei și lederhosen pentru bărbați.

Dacă nu se întâmplă să fiți într-unul din aceste zboruri, puteți totuși să sărbătoriți Oktoberfest dacă veți călători cu Lufthansa în săptămânile următoare. Pasagerii de la clasa business din zborurile intercontinentale din septembrie și octombrie vor avea parte de un meniu special care include bou tartar cu trufe, asezonat cu sos riesling, în timp ce toți cei care au acces la lounge-ul Lufthansa din aeroportul din Munchen vor fi serviți cu pretzels, cârnați albi și Leberkäse, un tip de chiftea germană servită în timpul Oktoberfest.

Iar dacă veți călători către Munchen pentru primul weekend al festivalului, toți pasagerii care aterizează pe Terminalul 2 în zilele de 22 și 23 septembrie, vor primi cadou o cutie care conține jeleuri în formă de halbe de bere, pretzels, o băutură cu vitamine (pentru a înlătura mahmureala) și o panglică specială pentru a decora halbele de bere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *