Lufthansa în fața unei noi greve a angajaților

Scris de  |  Nici un comentariu

Angajații echipajelor de bord ale companiei Lufthansa, reprezentați de sindicatul UFO, se pregătesc de o nouă grevă, care ar urma să aibă loc în perioada 26-27 noiembrie. Sindicatul, care reprezintă aproximativ 19,000 de persoane, a lăsat să se înțeleagă că dacă va fi nevoie o altă grevă va fi organizată și pe data de 30 noiembrie.

Lufthansa a luat la cunoştinţă ”cu consternare” veștile privind greva, după ce compania a invitat toate sindicatele implicate la o întâlnire pe data de 2 decembrie.

Deoarece conducerea companiei nu a reacţionat la cererea UFO privind negocierile extinse în cazul revendicărilor salariaţilor, greva va continua, au anunțat sindicaliștii, fără a preciza ce zboruri vor fi afectate.

Lufthansa a început negocierile cu salariaţii într-o încercare de a micşora costurile, pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic.

Lufthansa a oferit personalului navigant posibilitatea de a continua să se pensioneze la vârsta de 55 de ani, dar cu condiţia modificării sistemului de pensii, astfel încât majorările anuale să nu fie garantate, ci să fie în funcţie de evoluţiile pieţei. Aceasta înseamnă că, în situaţia scăderii pieţelor, contribuţiile la fondurile de pensii ale personalului navigant se reduc.

Conducerea Lufthansa vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupului.

Lufthansa se confruntă cu dificultăţi în urma concurenţei venite de la companiile low-cost, precum EasyJet şi Ryanair, şi a companiei Etihad, din Orientul Mijlociu, care a preluat o participaţie în grupul german Air Berlin.

Luna aceasta, greva personalului navigant a costat Lufthansa zeci de milioane de euro, a afectat în jur de 550.000 de pasageri şi a forţat anularea unui număr de aproximativ 4.700 de zboruri.

Anul trecut, sindicatul piloților Vereinigung Cockpit a organizat nu mai puțin de 10 greve, care au costat Lufthansa aproximativ 200 de milioane de euro.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *