Lufthansa amenință cu noi reduceri bugetare

Scris de  |  Nici un comentariu

Conducerea Lufthansa a anunțat că nu mai poate susține pe termen lung cheltuielile actuale pe care le are cu personalul și că acestea nu pot rămâne mai mari decât cele ale competitorilor. Anunțul vine după o primă rundă de reduceri bugetare, care nu a reușit, însă, să contracareze efectul provocat de prețurile în scădere ale biletelor de avion.

Într-o scrisoare adresată angajaților, reprezentanții conducerii au subliniat faptul că profiturile companiei au scăzut cu peste 3% în 2014, în timp ce cheltuielile cu personalul au scăzut ”doar puțin”. În acest context, spun șefii Lufthansa, costurile de bază sunt cu până la 40% mai mari decât cele ale rivalilor de la EasyJet sau Turkish Airlines.

”Pe termen lung costurile cu personalul nu pot să fie cu mult mai mari decât cele ale concurenței. Nu există o soluție ușoară la această problemă. Dar în cele din urmă va trebui să ne evaluăm în funcție de nivelurile stabilite de competitori”, se arată în scrisoarea celor de la Lufthansa.

Pierderi de sute de milioane de euro

Anul trecut, sindicatul piloților Vereinigung Cockpit a organizat nu mai puțin de 10 greve, care au costat Lufthansa aproximativ 200 de milioane de euro.

Compania germană a precizat, însă, că nu plănuiește să concedieze niciun membru al echipajelor de bord și că a ajuns la un acord cu piloții în privința salariilor. Termenii acestui acord nu vor fi dați publicității până în momentul în care nu se va ajunge la o înțelegere și în alte privințe, cum ar fi beneficiile primite de angajați la pensionare.

Niciun membru al echipajelor de bord nu va fi concediat

Niciun membru al echipajelor de bord nu va fi concediat

Sindicatul UFO, care reprezintă membrii echipajelor de bord, a anunțat luna trecută că intenționează să obțină la viitoarele negocieri o majorare salarială de 8%, în timp ce sindicatul ver.di, al personalului de la sol și al departamentului cargo, a anunțat pe 2 februarie că dorește o creștere a salariilor de 5,5 procente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *