Lente & Şotron

Scris de  |  Nici un comentariu

Azi ne axăm mai mult pe travel decât pe food, cu toate că eu fac aproximativ 15 minute pe jos de acasă până la ei, deci nu se prea pune problema de travel ad litteram. Însă merită să călătoreşti până aici din foarte multe motive. Eu voi insista pe unul singur, pe care l-am completat şi cu nişte vită în sânge.

Am ajuns aici în urma unei pseudo-invitaţii pe care sper să n-o fi transformat într-o datorie morală. Mai pe şleau, am nimerit exact atunci când două colege se uitau pe facebook exact la Quiz Night-ul din fiecare joi şi, la cât eram de interesat, era normal să mă cheme şi pe mine, nu?!. Dar după câte mi-am dat seama, nu prea a părut să fi deranjat ostentativ pe nimeni. Mergem pe firul ăsta, vă rog!

La numărul 20 de pe Pache Protopopescu am ajuns destul de uşor, după 10 minute de mers de la Iancului către Izvorul Rece. La un moment dat, foarte aproape de Foişorul de Foc, se vede o clădire veche, impunătoare, în faţa căreia se formează o mică piaţă(prefer să-i spun în felul ăsta şi nu parcare). Am trecut destul de des pe lângă dânsa, dar nu mă gândeam că ascunde atâta bună dispoziţie. Am intrat, am spus că avem rezervare şi am fost îndrumaţi către etajul superior. Am urcat vreo 3 etaje pe nişte scări viu colorate, care prin sunetul produs de paşii grei îţi indicau că multă lume a trecut pe acolo şi eu cred că vor trece şi mai mulţi de-acum încolo. Am ajuns sus, într-o încăpere foarte mare, unde urma să concurăm. Ne-am aşezat la o masă înaltă, pe care mi-a fost teamă să-mi aşez farfuria la început, dar m-am descurcat până la urmă.

Sala Lente

Meniul arată foarte frumos, e simplu şi în totală concordanţă cu ceea ce locul se vrea a fi. Mâncarea şi unele fresh-uri sunt denumite în aşa fel încât te trimit cu gândul jocuri din copilărie, e plin de liniuţe şi personaje din desene animate; ba mai mult, te încurajează să şi desenzi pe el.

Am comandat beri la draught prima dată şi apoi am studiat felurile principale. Aveam de ales între pui, paste şi antricot de vită, denumite şi gătite în nişte feluri destul de neobişnuite… tocmai din motivul ăsta nu am reuşit să reţin numele nici unui preparat pe care l-am consumat. Dar mă ghidez după fotografii şi promit să vă prezint fix ce-am simţit eu, chiar dacă nu pot nominaliza.

Vita2Lente

Bun, începem cu ce am ales eu. Aşa cum sper că observaţi din poză, mi-am luat vită; antricot de vită în sânge. Cel puţin asta am cerut, cu toate că a fost mai mult blue. N-o să vă mint… ca ansamblu a fost între mediocritate şi bun, am putut să mănânc, dar nu am cum să recomand unui gurmand ce am avut eu în farfurie. Am să folosesc o expresie din limba engleză, fiindcă mi se pare că exprimă perfect ce am simţit: Something has gone terribly wrong! Nu ştiu dacă cine a cumpărat vita a greşit, dacă aceasta din urmă nu a fost de calitate sau, cel mai rău, nu a avut habar bucătarul să o facă(deşi nu cred, fiindcă se simţea în carne că ceva nu e în regulă), însă a fost mult mai puţin decât mă aşteptam. Iar revin la discuţia referitoare la aşteptări; Da, sunt ale mele, dar nu poţi să faci o asemenea prezentare în meniu şi să serveşti un fiasco… Teoretic, orezul trebuia să fie cu broccoli; a fost, dar bucăţi minuscule, fierte peste măsură şi totul cu un gust şters de mâncare de spital. Carnea a venit tăiată de la bucătărie, ceea ce nu se face niciodată unei bucâţi de vită, dacă mă întrebi! Deasupra era un sos cu ceapă cred… dar îngloba un amalgam de gusturi foarte diferite. De partea cealaltă a bucăţilor de carne sunt nişte legume cu impresie de salată. Foarte multă ceapă roşie, castraveţi şi pătrunjel. Puteai să faci o salată excelentă din chestiile astea dacă le puneai într-un bol, dădeai la o parte 90% din cantitatea de ceapă şi adăugai oleacă de dressing. Atât! Cât despre carne, nu cred că mai e nimic de adăugat, în afară de faptul că trebuia neapărat să ai dinţi sănătoşi!

Vita3Lente

Hai să mergem şi la cealaltă farfurie, tot cu vită, dar de data asta gătită medium. Aici carnea a fost puţin mai tare, însă au salvat-o cartofii, deşi nici ei n-au fost extraordinari. Erau mai mult fierţi decât copţi/prăjiţi, aveau ceva lactat peste, dar nu am putut să-mi dau seama exact ce. Am gustat şi erau destul de buni, în ansamblu. Nu arătau ei foarte bine, dar au făcut în aşa fel încât toată farfuria să treacă clasa. În continuare, iar am o problemă cu vegetalele; nu pot să înţeleg de ce salata iceberg a fost aranjată aşa peste bucăţile de carne. Pătrunjelul, la fel. Câteodată chiar mă depăşeşte fusion-ul ăsta cu iz de politically correctness. La masă s-au mai mâncat nişte paste şi un burger, dar despre ceea ce nu se poate vorbi este mai bine să se tacă! Aici intră şi desertul.

În sfârşit; am zis din capul locului că nu voi pune foarte mult accent pe mâncare, fiindcă nu ea e importantă aici. Şi chiar nu e; de aceea recomand să gustaţi de la Lente & Şotron mai mult din partea de jocuri şi distracţie. Pentru ele garantez şi cu siguranţă am să mă mai întorc. Unde mai pui că anumite concursuri au şi premii!

Cât despre băuturi, sunt la preţul pieţei, la fel ca ţigările. 8-10 lei berea, un fresh e puţin mai mult şi un suc în jur de 6-7 lei. Vitele pe care le-am mâncat noi costă undeva pe la 29-31 de lei, dar au şi pui pe care puteţi să-l încercaţi, puţin mai ieftin.

Cu siguranţă ar mai fi mers nişte Libertate în Bucate!

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *