La Sinaia a fost inaugurată telegondola până la cota 2000

Scris de  |  Nici un comentariu

În această săptămână, primăria din Sinaia a inaugurat un nou tronson de telegondolă, care face legătura între cotele 1,400 și 2,000. Noua instalaţie pe cablu are 42 de gondole a câte opt locuri și o capacitate de transport de 1,500 de persoane pe oră.

Telegondola are două motoare diesel şi cel mai nou sistem de economisire a energiei, numit de către specialişti ”direct drive”, care asigură o reducere a consumului de electricitate cu 20% faţă de sistemele tradiţionale.

Constructorii spun că linia de telegondolă poate funcţiona până la viteze ale vântului de 60 de kilometri pe oră și că este dotată cu sisteme moderne de recuperare a călătorilor, în caz de defecţiune.

Totodată, telegondola stabileşte o serie de recorduri naţionale.

‘Instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2,050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălţime faţă de sol înregistrată de o astfel de instalaţie, 120 m. Mai mult, noua gondolă este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.

Costul unei urcări pe noul tronson, de la cota 1,400 la cota 2,000, este de 20 de lei pentru adulţi şi 13 lei pentru copii. Iar un abonament pentru o zi întreagă, cu urcări nelimitate, costă 140 de lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *