Începe Târgul de Turism al României – ediția de toamnă. Care sunt ofertele?

Scris de  |  Nici un comentariu

În perioada 12-15 noiembrie, în complexul expozițional Romexpo se va desfășura cea de-a 34-a ediție a Târgului de Turism din România. Vor fi prezenta aproximativ 200 de companii și oficii de turism, care reprezintă 16 țări și care propun reduceri de până la 50%. Ediţia de toamnă a TTR aduce oferte speciale pentru Crăciun, Revelion, schi, vacanţe de Paşte şi pentru vara anului 2016.

”Veți găsi foarte multe reduceri în zona 30-40%, dar evident că vor fi și oferte șocante care ajung și la 50%. Se vor putea achiziționa pachete pentru sărbătorile de iarnă, dar pentru că turiștii se îndreaptă deja către vacanțele de vară, majoritatea ofertelor sunt pentru early-booking în sezonul de vară 2016”, a declarat președintele ANAT, Aurelian Marin.

”Anul 2015 a fost unul bun, pe unele segmente chiar foarte bun. În ceea ce privește turismul intern a fost chiar cel mai bun an turistic de până acum. Am avut o circulaţie turistică mai mare decât în 2014, un Litoral care a avut un grad de ocupare de 100% în plin sezon pe zona de Nord şi cu o creştere mare pe zona de Sud. Estimările pentru 2016 sunt pozitive, cu atât mai mult cu cât investiţiile finalizate şi cele în curs de finalizare aduc standarde ridicate”, a adăugat Aurelian Marin.

Târgul de Turism al României

Vizitatorii vor avea parte și de numeroase oferte pentru destinațiile externe.

Turcia, Grecia şi Bulgaria rămân în topul destinaţiilor externe de vacanţă ale românilor pentru anul 2016, iar Croaţia şi Portugalia sunt noile favorite, e de părere prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

”Pentru anul 2016 se vor vinde foarte bine destinaţiile europene datorită siguranţei călătorilor. Estimez chiar o creştere de până la 10% a vânzărilor pe destinaţiile europene în 2016. Se caută siguranţă, iar centrul de greutate se va muta, în ceea ce priveşte destinaţiile exotice, pe Asia şi zone din Oceanul Indian. Percepţia despre o destinaţie este mai puternică decât realitatea, iar Egiptul sau Tunisia pierd din cauza asta. Românii vor merge mai puțin în țările arabe. Africa neagră devine o destinaţie cerută, care va creşte în 2016. Turiştii înţeleg că dacă vor să vadă locuri deosebite trebuie să şi rişte”, a mai spus Alin Burcea.

Programul de vizitare a târgului este între orele 10-18, de joi până sâmbătă, și 10-16, duminică. Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *