Heathrow va închide Terminalul 1

Scris de  |  Nici un comentariu

Aeroportul Heathrow din Londra va închide definitiv Terminalul 1, după ce a mutat majoritatea companiilor aeriene pe celelalte terminale mai noi, care oferă servicii mai bune.

Inaugurat de Regina Elizabeta a II-a în mai 1968, terminalul poate primi până la nouă milioane de pasageri la capacitatea sa maximă.

terminalul 1 Heathrow

În ultimele săptămâni, însă, terminalul a primit doar 17 zboruri și aproximativ 1,700 de pasageri pe zi, activitatea sa fiind treptat redusă.

Începând din 2003, aeroportul a investit în jur de 1 miliard de lire sterline în acțiuni de modernizare care au dus la construirea Terminalului 5 A, B și C, a unui nou turn de control, o renovare completă a Terminalelor 2 și 3 și apariția noului Terminal 2A și B.

În prezent, majoritatea zborurilor comerciale care au fost mutate sunt operate de pe Terminalul 2, iar acest lucru le permite pasagerilor să beneficieze de facilități moderne și de serviciile incluse în noile terminale.

Potrivit reprezentanților aeroportului, închiderea terminalului va duce la o îmbunătățire a serviciilor de pe Heathrow și la o extindere a Terminalului 2.

De asemenea, mutarea va permite și lărgirea ariei de navigare din nordul aeroportului, pentru a putea permite aterizarea aeronavelor A380, dar și instalarea unei noi rampe de verificare a bagajelor.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *