Greva piloţilor Lufthansa ar putea continua şi joi

Scris de  |  Nici un comentariu

Opt curse aeriene Lufthansa de la Bucureşti spre München şi Frankfurt, precum şi cele retur au fost anulate, miercuri, din cauza grevei piloţilor, compania anunţând că protestul va afecta 80.000 de pasageri.

W63209 MALMO (MMX) 19:05 19:05 ESTIMAT
DEUTSCHE LUFTHANSALH1655 MUNCHEN (MUC) 19:25 19:25 ANULAT
WIZZ AIRW63009 LONDON (LTN) 19:25 19:25 ESTIMAT

Lufthansa încearcă să restrângă costurile şi să renegocieze contractele costisitoare de muncă, pentru a face faţă concurenţei din partea operatorilor low-cost şi a unor companii rivale precum Emirates şi Turkish Airlines, dar planurile conducerii întâmpină opozţia piloţilor, care anul trecut au declanşat 10 greve.

Piloţii vor să păstreze aceleaşi reguli care le permit pensionarea anticipată la 55 de ani și să primească în continuare 60% din salariu până la data la care împlinesc vârsta legală de pensionare (65 de ani).

Conducerea companiei a spus că va păstra aceste beneficii doar pentru piloţii care au fost angajaţi înainte de 2014, dorind ca pentru ceilalţi (angajaţi după 2014) să crească vârsta pensionării la 61 de ani. Directorul general Carsten Spohr a promis că va rămâne ferm pe poziţie în conflictul cu piloţii.

După ce astăzi au fost anulate o serie de curse pe distanţe scurte şi medii, piloţii Lufthansa ameninţă cu o nouă grevă joi, când vor fi afectate zborurile de cursă lungă.

Compania condamnă greva piloţilor spunând că afectează zeci de mii de pasageri. Directorul de resurse umane de la Lufthansa, Bettina Volkens a descris protestul piloţilor ca fiind “complet nepotrivit”.

Anul trecut, grevele declanşate de piloţii şi personalul de securitate de la Lufthansa au costat compania 232 de milioane de euro.

Cursele efectuate de alte companii ale Lufthansa, respectiv Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss International Air Lines şi Austrian Airlines nu vor fi afectate de greva piloţilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *