Go Westeros! Serialul Game of Thrones pune Irlanda de Nord pe harta turistică a lumii

Scris de  |  Nici un comentariu

Mai multe locații folosite pentru a filma scene din serialul Game of Thrones vor fi deschise publicului începând de anul viitor. Câteva dintre cele mai faimoase locuri din serial, precum Winterfell, sunt din Irlanda de Nord, iar HBO intenționează acum să transforme câteva dintre acestea în atracții turistice.

Filmările la ultimul sezon al popularului serial s-au încheiat recent, acesta urmând să fie lansat anul viitor.

Vedetele seriei, printre care se numără Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner și Natalie Dormer, au filmat în studiourile și locațiile exterioare din Irlanda de Nord timp de aproape 10 ani.

Producătorul american intenționează să ofere publicului și posibilitatea de a accesa arhiva de producție a serialului.

Zonele turistice vor include decoruri, alături de costume, arme și alte materiale folosite la filmări. De asemenea, va fi organizat un tur al studioului Linen Mill, amplasat în apropiere de Banbridge, Co Down.

Mai multe locații din Game of Thrones vor beneficia de aportul decorurilor folosite în film

Unul dintre locurile devenite celebre după apariția în serialul Game of Thrones este tunelul format din copaci Dark Hedges, situat lângă Ballymoney, în County Antrim

Dark Hedges a devenit o atracție turistică pentru mulți dintre fanii serialului Game of Thrones, după ce a fost prezentat ca parte a Drumului Regelui (King’s Road)

HBO a precizat că va da publicității mai multe detalii despre proiectul Game of Thrones Legacy după lansarea serialului, dar că se dorește ca turiștii să poată avea acces în locurile de filmare încă de anul viitor.

John McGrillen, directorul agenției de promovare a turismului din Irlanda de Nord, a declarat: ”Suntem foarte entuziasmați de moștenirea pe care o va lăsa echipa Game of Thrones în Irlanda de Nord”.

”Fanii au putut vedea peisajele fabuloase, zonele de coastă și munții în timpul serialului, dar acum sunt încântați că vor avea oportunitatea de a experimenta la maximum farmecul Irlandei de Nord și vor putea pătrunde la propriu în lumea din Westeros.”

”Proiectul Game of Thrones Legacy va schimba total modul în care se va poziționa Irlanda de Nord pe scena turismului global.”

Acest decor a fost construit în Banbridge, Irlanda de Nord, și a fost folosit pentru a reprezenta Riverrun, casa familiei Tully

Magheramorne Quarry a fost locul în care a fost amplasat Castle Black în serial, locul care adăpostește Night’s Watch

Turismul legat de serialul Game of Thrones cunoaște deja o dezvoltare semnificativă în Irlanda de Nord, unde există deja mai multe companii care oferă tururi tematice cu autobuzul, hărți pentru vizitatori și aplicații pentru smartphone.

Anul trecut, o tapiserie care prezenta o cronologie a poveștilor din serial a fost expusă în Muzeul Ulster din Belfast și mai multe uși decorate cu scene cheie au fost montate în diferite locuri din regiune.

Nicio surpriză! Winterfell este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor, care vin și pentru Festivalul Winterfell, care are loc la Castle Ward în Downpatrick.

Pe lângă turul diferitelor locuri de filmare, planurile HBO includ și un tur al Linen Mill Studios, de lângă Banbridge

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri care apar în film este, fără îndoială, Downhill Strand, o plajă lungă de aproape 10km, vegheată de Templul Mussenden, care este vizitat în serial de către Stannis Baratheon

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *