Festivalul de Teatru de la Sibiu, un magnet pentru turiști (FOTO)

Scris de  |  Nici un comentariu

Acum 22 de ani când a fost inaugurat, Festivalul Internațional de la Sibiu (FITS) era doar un eveniment care se pierdea printr-o multitudine de alte festivaluri. Era greu să fie aduse spectacole internaționale importante sau actori și regizori cunoscuți. 

După 22 de ediții, FITS a ajuns pe podiumul festivalurilor de teatru din Europa, după cele din Edinburgh și Avignon, iar cererile de participare depășesc cu mult posibilitățile de organizare. Meritul îi aparține, în principal, directorului Constantin Chiriac, care a crezut în acest proiect chiar și atunci când a întâmpinat greutăți, dar și voluntarilor care susțin an de an festivalul și care la fiecare ediție trebuie să facă față unui număr tot mai mare de spectatori care vin în Sibiu special pentru acest eveniment.

Estimările vorbesc de aproximativ 15 mii de turiști străini care vin la Sibiu pentru teatru. Lor li se adaugă alte câteva zeci de mii de turiști români, care împreună cu cei străini cheltuie în cele zece de festival peste 20 de milioane de euro.

Majoritatea sălilor de spectacol sunt pline, iar pietonala Nicolae Bălcescu, Piața Mică sau Piața Mare devin neăncăpătoare în momentul în care turiștii ies în stradă.

Dă click pe imagini pentru a intra în galerie!

Credit foto: Dragoș Asaftei și Sebastian Marcovici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *