Eurostar va lega Marea Britanie de Mediterana

Scris de  |  Nici un comentariu

Eurostar International Ltd. susține că există deja o cerere foarte mare de bilete pentru noua cursă care va lega Londra de Marea Mediterană.

Într-un interviu acordat presei britanice, președintele executiv al Eurostar, Nicolas Petrovici, spune că vânzările de bilete sunt ”incredibile” pentru ruta care va conecta capitala britanică de Marseille.

Eurostar va începe să opereze această rută de la 1 mai. După ce compania va primi cele 17 noi trenuri comandate din seria Siemens AG e320, va oferi alte două noi curse, către Rotterdam și Amsterdam. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în 2016.

Nivelul cererii pentru destinația mediteraneeană, pentru care s-au făcut rezervări cu câteva luni înainte, chiar fără ca Eurostar să înceapă o campanie de promovare, indică ”apetitul în creștere în rândul pasagerilor când vine vorba de a alege între tren și avion pentru a călători pe continent”, spune Nicolas Petrovici.

Eurostar, care în trecut a operat doar un tren de vară către Avignon, va investi ”câteva milioane de euro” pentru a îmbunătăți gara din Lille, în nordul Franței, unde vor fi verificați pasagerii care călătoresc către Londra.

Compania feroviară va adăuga și alte rute indirecte în Franța prin intermediul unor legături cu compania de stat SNCF, iar în Germania cu ajutorul Deutsche Bahn, în timp ce cursa Londra – Geneva, pentru care călătorii trebuie să ia un tren Swiss Lyria în Lille, este acum disponibilă tot anul.

Numărul total de pasageri al Eurostar a crescut cu 3% în 2014, până la 10,4 milioane, în timp ce încasările au fost și ele mai mari cu 1 procent, ajungând la €1,125 miliarde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *