Descoperă oraşul antic Petra pe Google Street View

Scris de  |  Nici un comentariu

Prin serviciul Google Street View poţi să explorezi de acum una dintre cele şapte minuni ale lumii, din confortul propriului fotoliu. Eşti la un click distanţă de a descoperi minunea din piatră a deşertului iordanian, Petra, cu „Trezoreria”, cel mai cunoscut templu săpat direct în stâncă, „Strada Faţadelor” şi Mănăstirea ”Ad-Deir”, un alt monument din orașul antic care datează din secolul I î.H.

Clipul a fost realizat în colaborare cu Regina Raina Al Abdullah a Iordaniei, întreaga zonă fiind prezentată chiar de regină. Camera este plimbată de-a lungul celor mai atractive zone ale oraşului antic “o minune a naturii, o civilizaţie care şi-a depăşit limitele, transformând piatra dură într-o sculptură plină de viaţă”, povesteşte Regina Raina a Iordaniei.

Orașul Petra este pe jumătate săpat în pereții canionului, pe jumătate construit din piatră, îmbinând elemente arhitecturale nabateeene, elenistice, romane și bizantine. Temple, morminte, canale, tuneluri, cisterne, biserici, clădiri publice, baraje și altare au fost realizate în stâncă, creând un tot unitar.
Declarat la 6 decembrie 1985 monument mondial al patrimoniului UNESCO, orașul Petra a fost descris drept ”una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *