Cum va arăta parcul Disneyland Shanghai

Scris de  |  Nici un comentariu

Mickey Mouse, Peter Pan şi Han Solo se pregătesc să-i întâmpine pe vizitatorii parcului Disneyland Shanghai. Compania Walt Disney va deschide primul său parc tematic din China Continentală în primăvara anului viitor. Parcul în valoare de 5,5 miliarde de dolari îşi va transporta vizitatorii în şase lumi diferite, precum cea a simpaticului şoricel Mickey Mouse, pe „Mickey Avenue” sau „Tomorrowland”, un spaţiu unde cei interesaţi se vor întâlni cu celebrele personaje din Star Wars sau cu supereroii neobişnuiţi creaţi de Marvel Comics.

Tomorrowland Foto credit: Disney

Tomorrowland
Foto credit: Disney

Bob Iger, preşedintele companiei Walt Disney a spus miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Shanghai, că noul parc „va purta marca autentică Disney, dar se va distinge prin elementele chinezeşti, celebrând nu doar lumea poveştilor Disney, dar şi bogăţia incredibilă a patrimoniului chinezesc.”

Bob Igler, preşedintele Companiei Walt Disney

Bob Igler, preşedintele Companiei Walt Disney

Început în 2011, proiectul Disneyland Shanghai Resort va fi cel de-al patrulea parc tematic din afara Statelor Unite, după cele din Paris, Tokyo și Hong Kong. Shanghai Disneyland se va întinde pe aproape 400 de hectare și va include două hoteluri, Shanghai Disneyland Hotel şi Toy Story Hotel, dar și o zonă dedicată exclusiv cumpărăturilor, în timp ce Walt Disney Grand Theater va prezenta în premieră mondială, versiunea în limba mandarină a musicalului „Regele leu”. Construcţiile din oraşul Disney vor păstra stilul arhitectural tradiţional Shikumen. De asemenea, simbolurile zodiacului chinezesc vor fi reinterpretate.

Insula Aventurilor Foto credit: Disney

Insula Aventurilor
Foto credit: Disney

Trenul piticilor (Seven Dwarfs Mine Train) va fi în centrul noului Fantasyland, vagoanele sale fiind asemănătoare în design cu cele din filmul de animaţie original, vizitatorii fiind invitaţi într-o călătorie care îi va purta spre “Peştera de cristal”. Castelul Fantasyland va fi cel mai mare castel din câte există şi va fi casa tuturor prinţeselor Disney. Este locul în care prinţesele prind viaţă, iar desenele animate devin realitate.

Tot aici îl puteţi întâlni pe Buzz Lightyear, astronautul cel super curajos şi foarte energic, puteţi trăi senzaţii tari în “Tron-coaster” sau să porniţi într-o cursă spectaculoasă pe două roţi cu “Lightcycles”.

Foto: Disney

Foto: Disney

“Peştera comorilor” vă invită să descoperiţi lumea piraţilor, să-i înfruntaţi pe Piraţii din Caraibe în lupta pentru comorile ascunse. Iar organizatorii promit o experienţă ce va transforma călătoria cu barca într-una dintre cele mai palpitante aventuri.

Peştera comorilor Foto: Disney

Peştera comorilor
Foto: Disney

shanghai-disneyland-rendering-pirates-071515

Foto: Dinsey

La Shanghai a fost inaugurat şi cel mai mare magazin Disney de pe mapamond. Complexul ocupă o suprafaţă de 860 de metri pătrați şi are în centrul său un castel care, la fiecare oră, găzduiește un spectacol de muzică și de proiecții.

Marea inaugurare a parcului Disneyland Shanghai este programată să aibă loc în primăvara anului viitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *