Cum au arătat standurile romȃneşti la Tȃrgul de Turism de la Bucureşti?

Scris de  |  Nici un comentariu

Ediţia de primăvară a TTR-Tȃrgul de Turism al Romȃniei s-a ȋncheiat. Fiecare zonă turistică a ţării a ȋncercat să atragă cȃt mai mulţi vizitatori.

Toboşarul Cetăţii medievale Sighişoara, Dorin Stanciu, ȋmbrăcat ȋn straie din secolul al XVII-lea, a salutat vizitatorii tȃrgului ȋn 58 de limbi, aşa cum face şi pe străzile cetăţii.

“Pentru turismul romȃnesc e foarte important şi din cȃte ştim noi este şi unic ȋn lume. Spunem Bine aţi venit şi Mulţumesc ȋn 58 de limbi. A prins această poveste şi e o promovare a turismului cultural prin prezenţa unui personaj foarte important ȋn cetate ȋn secolul al XVII-lea. Ȋnainte chiar şi procesele publice se anunţau de către toboşari.”

Sighişoara

Sighişoara

Florina Ştefan, specialist comunicare la Muzeul de Istorie Sighişoara, spune că turismul cultural e cel mai important pentru această zonă. Aici se află singura cetate medievală din Europa ȋn ȋntregime locuită. Vizitatorii sunt aşteptaţi la Turnul cu ceas ȋn care se află şi Muzeul de Istorie Sighişoara.  Turnul cu ceas are o ȋnălţime de 64 de metri şi la fiecare nivel poate fi văzută o expoziţie. Tot aici este Camera de tortură, un sit original care arată la fel ca ȋn secolul al XVII-lea şi aminteşte de vechea ȋnchisoare militară a oraşului.

O trupă de reconstituiri istorice a promovat Cetatea Alba-Iulia la Tȃrgul de Turism al Romȃniei. “Ȋmpreună dăm viaţă istoriei de acum 2000 de ani din Apulum, adică Alba-Iulia de astăzi”, spune Ȋmpăratul Romei. “Am venit cu o parte din ceea ce facem noi. Avem un echipament de signifier, ne promovăm printr-un atelier de jocuri vechi care astăzi nu mai există, avem şi un atelier de bătut monede, iar asta e doar o parte din lucrurile cu care vă aşteptăm tot anul la Alba Iulia.”

Cetatea Alba-Iulia

Cetatea Alba-Iulia

Legionari romani, daci şi gladiatori vă aşteaptă ȋn perioada 2-3 mai la Alba Iulia, la Festivalul Roman Apulum.

Oraşul Tȃrgu Neamţ şi Asociaţia turistică Valea Ozanei au adus la Tȃrgul de Turism al Romȃniei un stand ȋn forma cetăţii Neamţului, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă. Este şi printre cele mai vizitate obiective cu aproximativ 100 000 de turişti anual.

“Ȋncercăm să arătăm pe lȃngă obiectivele cultural-istorice pe care le avem, şi partea de natură cum este Parcul Natural Vȃnători unde trăiesc zimbri ȋn libertate. Ȋncercăm să arătăm şi meşteşugurile locale, dar vrem să promovăm şi partea de tradiţii culinare prin festivalul Ceaunul fermecat.”, spune Geanina Fedeleş, reprezentanta oraşului Tȃrgu-Neamţ la TTR.

Cetatea Neamţului

Cetatea Neamţului

Un meşter popular din Humuleşti a fost la Tȃrgul de Turism pentru a promova lumea lui Ion Creangă. “Eu am venit să ȋi fac pe Păcală şi pe Moş Ion Roată la tȃrg din lut, dar pentru că sunt o iubitoare a lui Creangă fac şi tapiserie: Nică cu pupăza din tei şi Nică ȋn cireş”.

Bucovina a avut un stand ceva mai simplu amenajat faţă de zona Neamţului. Cȃteva pliante care anunţă festivalurile din perioada Paştelui şi doi meşteri care ȋncondeiează ouă sunt cartea de vizită a Bucovinei.

Foto: explorebucovina.com

Foto: explorebucovina.com

Clujul, desemnat Capitala Europeană a Tineretului, a promovat cele mai mari festivaluri care au loc aici peste an. Electric Castle şi Jazz in the Park sunt evenimentele muzicale care atrag foarte mulţi tineri la Cluj, iar festivalul de film TIFF de la ȋnceputul verii este un alt eveniment important cȃnd la Cluj vin foarte mulţi turişti.

“Vrem ca cei care vor veni la Cluj să ştie ce pot vizita şi aici ȋi ajutăm să ȋşi facă o imagine despre zona noastră. Anul acesta vor fi ȋn jur de 1 500 de evenimente, adică 5-6 evenimente ȋn fiecare zi”, spune Raisa Loşonţi de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj.

Ediţia de primăvară Tȃrgului de Turism al Romȃniei a avut loc la Romexpo ȋntre 12 şi 15 martie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *