Cu trenul prin Europa-reduceri de 15% cu InterRail Global Pass până la 31 martie

Scris de  |  Nici un comentariu

O călătorie cu trenul prin Europa, chiar dacă nu vorbim aici despre Orient Express, are ceva din farmecul romanelor Agathei Christie. Iar cu permisul InterRail, aveţi acces la aproape toate trenurile de pe continent.

După ce în ultimii ani a pierdut în faţa companiilor aeriene low-cost, RyanAir şi EasyJet, permisul InterRail începe să-şi recâştige popularitatea fiind disponibil pentru 30 de ţări europene (Austria, Belgia, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Muntenegru, Macedonia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia).

Iar până la 31 martie este valabilă oferta InterRail Global Pass, cu o nouă reducere de 15%.interrail-passes-and-prices-banner5

Dacă v-aţi propus o vacanţă de câteva zile prin Europa cu trenul, cu abonamentul 5 in 10 Interrail Global Pass, (5 călătorii în 10 zile) puteţi scăpa de stresul achiziţionării biletelor de tren în fiecare ţară. Acest tip de abonament este valabil 10 zile şi vă permite să călătoriţi, de exemplu, în 5 din cele 30 de ţări în care este disponibil permisul.

În acest caz, călătoria cu trenul ar putea începe de la München (veţi putea admira spectaculoasele peisaje bavareze), cu o oprire la Bordeaux pentru a degusta cele mai bune vinuri franţuzeşti, urmată de o escapadă de o zi într-unul din oraşele din sudul Spaniei, şi s-ar putea încheia cu o plimbare prin Lisabona. Preţul unui astfel de abonament pentru clasa a 2-a, este de €163/persoană, iar un abonament la clasa 1, costă €281/persoană.

Valea Douro, Portugalia

Valea Douro, Portugalia

Perioada de valabilitate a legitimaţiilor este de la cinci zile până la o lună, având libertatea de a alege şi chiar a schimba ruta în timpul călătoriei.Copiii de până la 12 ani călătoresc gratuit, iar tinerii (vârsta până în 26 de ani), și bătrânii (vârsta peste 60 de ani) dispun de asemenea, de tarife reduse.

Tarifele promoţiei InterRail Global Pass, reduse cu 15%,  la clasa a II-a:

– 5 zile din 10 zile (Flexi): 163 euro pentru tineri sub 26 de ani, 224 euro pentru adulţi şi 202 euro pentru seniori peste 60 de ani

– 10 zile din 22 de zile (Flexi): 239 euro pentru tineri sub 26 de ani, 318 euro pentru adulţi, 287 euro pentru seniori peste 60 de ani

– 15 zile continuu: 276 euro pentru tineri sub 26 de ani, 352 euro pentru adulţi, 317 euro pentru seniori peste 60 de ani

– 22 zile continuu: 306 euro pentru tineri sub 26 de ani, 411 euro pentru adulţi, 371 euro pentru seniori peste 60 de ani

– o lună continuu: 392 euro pentru tineri sub 26 de ani, 532 euro pentru adulţi, 479 euro pentru seniori peste 60 de ani.

Grecia

Grecia

Dacă plănuiţi o plimbare prin Grecia atunci aveţi nevoie de permisul Attica, disponibil de la începutul acestui an. În Grecia sunt puţine gări şi la distanţe mari unele de altele, astfel că permisul include şi 6 călătorii cu feribotul, dintre care, două internaţionale (între Italia şi Grecia), celelalte patru, făcând legătura între insulele greceşti, Santorini, Rhodos şi Mykonos.

Bosnia, Muntenegru, Polonia şi Serbia în rețeaua InterRail

În Bosnia veţi descoperi una dintre cele mai vechi păduri din Europa, cascadele sunt spectaculoase, iar dacă vă plac drumeţiile montane pe bicicletă, aventuraţi-vă pe muntele Trebevic,  traseele pentru biciclişti sunt foarte bine puse la punct. În Serbia nu trebuie să ocoliţi Parcul Djerdap, aflat la graniţa cu România şi care împreună cu Porţile de Fier formează un ecosistem natural. Parcul Naţional face parte din Patrimoniul Unesco. Din Polonia nu puteţi pleca fără să gustaţi celebrele “bigos”, “pierogi” sau “golabki”.

Muntenegru

Muntenegru

Veţi afla apoi dacă Muntenegru îşi merită denumirea de “perlă a Mediteranei”, asta şi după ce aţi admirat cel mai mare fiord din sudul Europei: Golful Bokar-Kotor.

Abonamentele InterRail Pass Global pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *