Costurile de cazare în hoteluri continuă să crească la nivel global

Scris de  |  Nici un comentariu

Prețul mediu plătit pentru o cameră de hotel a crescut cu 3% în 2014, comparativ cu anul precedent, arată raportul întocmit de Hotels.com – Hotel Price Index (HPI).

Tarifele de cazare au ajuns astfel în cel de-al cincilea an consecutiv de creștere, după că ce la începutul crizei economice au înregistrat o scădere semnificativă.

Nivelul Index-ului la nivel global a ajuns la cota 113 la finalul anului 2014, cu 13 puncte mai mult decât la lansarea sa în 2004, dar la același nivel cu cel din 2008 din momentul izbucnirii crizei. Recordul atins de HPI a fost înregistrat în 2007 când Index-ul a ajuns la cota 117.

Din cele șase regiuni incluse în HPI, America de Nord a înregistrat creșterea cea mai mare de 5%. Regiunea Caraibelor a atins nivelul său maxim, 137, cu o creștere de 4 procente în 2014, în timp ce Europa și Orientul Mijlociu au înregistrat cele mai rapide creșteri ale tarifelor de cazare din ultimii șapte ani, tot cu o creștere de 4% în 2014.

America Latină a avut o creștere ceva mai modestă, de doar 2 procente, datorată în special Braziliei, care a organizat în 2014 Cupa Mondială de Fotbal.

Prețurile din zona Pacific au rămas la același nivel, mai arată raportul celor de la Hotels.com, în timp ce în Asia s-a înregistrat chiar o scădere medie de 2 procente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *