Barcelona intenționează să limiteze numărul de turiști

Scris de  |  Nici un comentariu

Ideea îi aparține primarului orașului, Ada Colau, care a anunțat că autoritățile locale iau în considerare impunerea unui prag maxim de turiști care pot vizita anual orașul catalan. Deși ideea nu a prins încă un contur legislativ, primarul Barcelonei spune că măsura este necesară pentru a evita transformarea orașului într-o nouă Veneție sufocată de turiști.

Ada Colau a făcut și primele demersuri pentru a arăta că propunerea sa este cât se poate de serioasă. Ea a blocat acordarea de noi licențe pentru construcția de hoteluri, mutare care blochează toate investițiile în infrastructura turistică programate pentru acest an, printre care și transformarea în unitate de cazare a Turnului Agbar.

Punctul de vedere al primarului catalan a stârnit reacții în capitala Madrid, unde ministrul turismului Jose Manuel Soria a declarat că ideea de a limita numărul de turiști ”este una cât se poate de proastă”.

El a spus că orașele spaniole trebuie să continue să promoveze oferta turistică și a adăugat că propunerea Adei Colau e ca și cum Germania ar decide dintr-odată că produce prea multe mașini.

Potrivit ministrului spaniol al turismului, decizia primăriei barceloneze trimite un semnal greșit pe piața turistică, într-un moment în care economia țării se află într-un proces de recuperare, iar regatul se pregătește pentru un an record în turism, cu aproximativ 68 de milioane de turiști așteptați în Spania.

Întrebat dacă guvernul va interveni în cazul în care primarul Barcelonei nu va renunța la idee, ministrul a precizat că ”executivul va face tot ce va fi nevoie pentru a sprijini turismul”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *