5 locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Rhodos

Scris de  |  Nici un comentariu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dacă doriţi să mergeţi într-un loc unde cândva a existat una dintre cele 7 minuni ale lumii, atunci nu trebuie să ezitaţi în a alege Rhodos. Este o insulă plină de locuri care vă vor încânta: minunatele mozaicuri tradiţionale din piatră albă şi neagră, plaje cu nisip fin, dealuri încărcate de monumente istorice şi de trasee inedite, marea în nuanţe de verde sau albastru, ale cărei culori se închid pe măsură ce creşte adâncimea, conifere care cresc direct pe nisip și lista poate continua.

E o insulă a oamenilor care se bucură de viaţă. Și e o insulă a oamenilor prietenoși. Unora dintre aceştia nu le lipseşte nimic şi, cu toate acestea, se apucă de taximetrie doar pentru a sta de vorbă cu turiştii.

Dar dacă ați ales Rhodos ca destinație de vacanță, sunt câteva locuri pe care ar trebui să nu le ratați, ca să nu regretați mai târziu.

5 locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Rhodos

1)   Acvariul – localizat în cel mai nordic punct al insulei, Acvariul este situat foarte aproape de centrul oraşului Rhodos. Construit între 1934 şi 1936, clădirea este un mix de elemente Art Deco si nautice. Interiorul său dă impresia unei peşteri subacvatice.

Acvariul din Rhodos

Acvariul din Rhodos

Este deschis între 9.30 şi 20.30 între 1 aprilie şi 1 octombrie si între 9.00 şi 16.30 între 1 noiembrie şi 31 martie, cu excepţia Paştelui, Crăciunului şi a Anului Nou.

Cei claustrofobi ar putea avea o problemă în a-l vizita din cauza coridoarelor semi-întunecoase şi înguste.

 

2)  Valea Fluturilor (Petaloudes) –  la 27 de km de Rhodos, în partea de nord a insulei.

E un habitat natural pentru fluturii Panaxia Quadripunctaria. În august, puteţi admira miile de fluturi. Chiar dacă o vizitaţi în alte luni ale anului, puteţi face plimbări plăcute. Vegetaţia este una extrem de bogată, cu numeroase pârâuri.

În luna august, Valea Fluturilor este în plină agitație

În luna august, Valea Fluturilor este în plină agitație

Vizitatorii sunt însă rugaţi să nu deranjeze fluturii prin fluierat sau bătăi din palme. Energia lor, extrem de limitată,  nu trebuie irosită printr-un zbor continuu.

Muzeul de Istorie Naturală se află chiar la intrarea în sit.  Dincolo de colecţia impresionantă de fluturi, acest muzeu explică flora, fauna şi relieful insulei.

 

3)  Filerimos – la 15 km de Rhodos şi la 5.5km de Trianda, al doilea oraş ca mărime de pe insulă.

Un loc apreciat de cei cărora le plac mănăstirile de tip bizantin (cea de aici datează din secolul al 5-lea).  Se poate  merge pe drumul Golgotei până la crucea de 18 metri înălţime, un loc foarte apreciat de turişti, pentru că de aici se pot face fotografii spectaculoase ale zonei. Tot aici, puteţi întâlni şopârle prietenoase care, e bine de ştiut, vin foarte aproape de turişti.

Dincolo de semnificaţia istorică, Filerimos este un loc de unde niciun turist nu a plecat dezamăgit. Peisajul văzut de sus este unul special, mai ales la apus.

Mănăstirea din Filerimos, Rhodos

Mănăstirea din Filerimos, Rhodos

 

4)  Oraşul vechi din Rhodos.

Există şi un tur al zidurilor sale medievale intacte. O dată intraţi pe una dintre numeroasele porţi, puteţi cutreiera toată această zonă incredibilă, în care mai bine de 200 de străduţe nu au nume. Dacă aţi optat să intraţi pe poarta Elefterias, aceasta vă va duce în piaţa Simi, aproape de muzee.

Ceva mai departe de Muzeul de Arte Decorative, pe strada Ippoton, vă aflaţi în locul unde în secolul al 16-lea se aflau hanurile care îi găzduiau pe cavalerii ioaniţi. Această stradă, pavată, de 600 metri lungime, a fost construită peste cea veche, care lega Acropolele din Rhodos de port.

Orașul vechi din Rhodos

Orașul vechi din Rhodos

Muzeul de Arheologie se află şi el în această parte a oraşului, dar aici pot fi văzute și nenumărate moschei.

În centrul vechi se mănâncă bine, mai ales produse marine proaspete. Pisicile leneşe, dar uriaşe, vă vor înconjura din toate părţile şi vor accepta oferta de a le da din caracatiţa sau midiile din farfurie. Patronii nu vor fi, însă, plăcut impresionaţi de gestul de a le hrăni.

5)   Lindos.

De oriunde v-aţi îndrepta spre Lindos, vă vor întâmpina casele albe şi Acropolele în miniatură din spatele acestui orăşel, precum şi apa foarte clară care se întinde de o parte şi de alta, în cele două mici golfuri adiacente.

Acropolele din Lindos

Acropolele din Lindos

În centrul Lindos-ului puteţi admira mozaicul ce poartă numele de kokklaki, făcut din pietre albe şi negre, în interiorul Bisericii Panagia.

Oraşul are toate străzile pavate şi poate fi străbătut doar pe jos, pe scuter sau călare pe măgăruşi.

Dacă vremea vă permite acest lucru, o după-amiază pe plajele din Lindos nu poate lipsi de pe lista de lucruri pe care trebuie să le încercaţi în vacanţă.

 

O dată ajunşi pe insula Rhodos nu uitaţi să:

  • gustaţi fructele confiate. Foarte bune sunt lychees şi portocalele amare
  • cumpăraţi ulei de măsline de un verde închis, cu o consistenţă aparte faţă de cea de pe piaţa din România şi ambalat în sticle de plastic
  • mergeţi la o tavernă, comandaţi mai multe feluri de mâncare şi împărțiţi-le. Grecilor le place să îşi umple masa cu de toate şi să guste absolut tot. În vacanţă nu e risipă, ci e o experienţă ce merită încercată măcar o dată.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_tweetmeme type=”horizontal”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *