2 morți și 9 răniți după ce o stâncă a deraiat un tren de pasageri din Alpii francezi

Scris de  |  Nici un comentariu

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Două persoane au murit în Alpii francezi, după ce o stâncă a lovit trenul în care călătoreau de la Nisa la Digne-les-Bains. E vorba de o turistă de Rusia, în vârstă de 46 de ani, și de o localnică în ârstă de 82 de ani.

Alte 9 persoane din cele 34 care se aflau în tren au fost rănite, autoritățile precizând că una dintre ele se află în stare critică. La fața locului au fost trimiși imediat peste o sută de pompieri, 32 de vehicule și 2 elicoptere. Din câte se pare, echipele de salvare au întâmpinat dificultăți din cauza vremii nefavorabile.

”O stâncă de mărimea unei mașini s-a desprins de pe munte și a lovit în plin primul vagon” a declarat pentru presa locală Jean Ballester, primarul orășelului Annot, situat în apropiere.

Ministrul francez al transporturilor, Frédéric Cuvillier, a transmis condoleanțe familiilor celor uciși, adăugând că accidental ”nu ar fi putut fi prevenit”.

”Este prea devreme pentru a stabili care au fost cauzele care au făcut ca stânca să se desprindă de munte” a declarat ministrul, care a ajuns la locul accidentului la scurt timp după producerea lui. El a precizat că acel segment al căii ferate a fost verificat în luna ianuarie, fără să fie descoperită vreo problemă.

Trenul pe ruta Nisa – Digne-les-Bains circulă din 2011, iar autoritățile locale susțin că linia ferată este considerată a fi sigură chiar și pe timpul iernii, în ciuda zăpezii și a căderilor de pietre semnalate în zonă.

Acesta este cel de-al doilea accident feroviar din Franța, din ultimele șase luni, care s-a soldat cu victime. În iulie 2013, un tren de pasageri care trecea prin stația Bretigny a deraiat, fiind înregistrate 6 victime.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_tweetmeme type=”horizontal”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *