15 sate superbe din Spania de care probabil nu ai auzit niciodată, dar pe care merită să le vizitezi

Scris de  |  Nici un comentariu

Los Pueblos mas Bonitos de Espana sau Asociația celor mai frumoase sate din Spania a anunțat că a introdus pe lista sa 11 noi așezări, ducând numărul total de localități apreciate la 68.

Înființat în 2011, grupul are ca scop promovarea zonelor rurale și a micilor localități, punînd în evidență calitățile pe care le au aceste așezări mai puțin cunoscute.

Daily Traveller a întocmit un top al celor mai frumoase 15 sate din Spania, de care probabil nu ați auzit niciodată, dar care cu siguranță merită să fie vizitate. Unele dintre ele atrag deja foarte mulți turiști, cum este și cazul localității Trujillo, care a devenit faimoasă după ce aici s-au filmat scene din serialul Game of Thrones.

Altele, însă, au rămas într-un oarecare anonimat, ceea ce nu face decât să reprezinte destinația ideală pentru cei aflați în căutarea unor locuri liniștite, unde se pot relaxa alături de prieteni la tapas și un pahar de vin. Iată, așadar, care sunt cele 15 recomandări pe care vi le facem pentru o vacanță în Spania rurală.

  1. Zahara de la Sierra

Mergeți să vizitați celebrele ”pueblos blancos” (sate albe) din regiunea Serrania de Ronda, care oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje montane din Spania. Aceste așezări, scăldate acum în lumina caldă a toamnei târzii, sunt un motiv suficient pentru o vizită, dar dacă tot mergeți acolo merită să explorați și istoria încărcată a regiunii

2. Ujue, Navarra

Ujue – Navarra, la vest de Aragon, nu are parte de numărul de turiști pe care îi merită din plin. Cu atât mai bine, însă, pentru cei care sunt un căutarea unor locuri liniștite unde să se poată bucura de mâncarea locală, de vinurile excelente și de plimbări prelungite prin orășelele istorice Tudela și Olite sau sate medievale precum Ujue.

3. Frias, Burgos

Această localitate medievală te surprinde cu alura ei, accentuată de castelul și biserica care veghează de pe stâncă. Frias este considerat cel mai mic ”oraș” din Spania, titulatură pe care a primit-o în 1435.

4. Mirambel, Tereul

Mirambel a fost la un moment dat casa templierilor, care au lăsat în urmă o moștenire de invidiat. Puerta de las Monjas (Poarta călugărițelor) este emblematică pentru coliziunea stilului gotic cu cel mundejar. Iar acesta este probabil cel mai fotografiat loc din regiune. Înainte să mergeți, fiți siguri că rezervați o cameră la singurul loc de cazare din localitate, Fonda Guimera.

5. Cantavieja, Tereul

Regizorul Ken Loach a fost atât de încântat de peisajele oferite de Cantavieja, încât a ales să filmeze aici Land and Freedom, un film despre războiul civil din Spania. Satul, amplasat în vârful unui canion mic, dar abrupt, pare ușor lăsat în paragină, deși piața sa, reprezintă o bijuterie arhitecturală.

6. Laguardia, Alava

Aparținând regiunii Rioja Alavesa, punctul vital din Laguardia este rolul pe care îl deține în industria viticolă. Aceasta este capitala uneia dintre cele mai faimoase regiuni viticole din Spania. În imagine puteți vedea podgoria Ysios, care a fost concepută de Santiago Calatrava.

7. Alquezar, Huesca

Acest sat medieval, amplasat pe dealurile din zona Huesca, este una dintre cele mai bine păstrate localități străvechi din Spania. În plus, poate fi baza ideală pentru călătorii care vor să exploreze cărările Pirineilor.

8. Anso, Huesca

Amplasat la poalele Pirineilor, Anso beneficiază și de avantajul de a avea aproape râul Veral. Locația sa strategică, în apropiere de granița cu Franța, a transformat localitatea în casa regilor aragonezi timp de secole, fapt ce a contribuit la crearea caracterului puternic al acestei loclități.

9. Pedraza, Segovia

În fiecare an, acest sat găzduiește Concierto de las Velas, pe durata căruia satul este luminat în întregime de lumânări.

10. Briones la Rioja

Briones este un loc de popas obișnuit pentru cicliștii care explorează regiunea Rioja. Tapas, pinchos și un muzeu al vinului sunt câteva dintre deliciile care îi așteaptă pe vizitatori.

11. Barcena Mayor, Cantabria

Cu o aparență alpină, acest mic sat din Cantabria, în nordul Spaniei, este la aruncătură de băș distanță de Golful Biscay, deși rămâne înconjurat de munți. Este una dintre cele mai vechi așezări din regiune.

12. Bubion, Granada

Împreună cu Capileira și Pampaneira, Bubion este unul dintre locurile preferate ale turiștilor care vin să viziteze defileul Rio Poqueira și vârfurile din Sierra Nevada.

13. Trujillo, Caceres

Vechea fortăreață arabă din localitate a devenit faimoasă după ce a apărut în serialul Game of Thrones, drept Casterly Rock, casa ancestrală a familiei Lannister

14. Pampaneira, Andalucia

După cum am precizat și mai devreme, Pampaneira este una dintre destinațiile cele mai populare din regiunea Andaluziei. Iar această imagine cred că ne oferă suficiente argumente pentru a înțelege de ce.

15. Lierganes, Cantabria

Vechiul pod de aici există încă din perioada medievală și face legătura între cele două maluri ale râului Miera. Cele două mici dealuri la poalele cărora se află așezarea, sunt cunoscute ca ”sânii din Lierganes”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *