15 locuri incredibile și mai puțin cunoscute din Londra pe care trebuie să le vizitezi

Scris de  |  Nici un comentariu

Când mergi în vacanță la Londra, mai ales pentru prima oară, locurile care trebuie vizitate sunt destul de previzibile: Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham sau Turnul Londrei. Tot acolo sunt și cele mai mari densități de turiști pe metru pătrat. Dar dacă îți dorești o vacanță relaxantă, departe de aglomerația din centru, dar cel puțin la fel de atractivă, aruncă un ochi pe propunerile noastre.

1. The Horniman Museum and Gardens, Forest Hill

Muzeul Horniman a fost inaugurat încă din perioada victoriană și are o colecție impresionantă de obiecte. În preajma sărbătorilor de Paște organizează și expoziții cu obiecte tradiționale din întreaga lume, în anii trecuți fiind incluse și ouă încondeiate sau costume populare românești. În plus, mai există și un acvariu, iar centrul Londrei poate fi admirat din liniștea grădinilor impecabil aranjate.

Cea mai apropiată stație de metrou: Forest Hill, Zona 3

Tarif din Zona 1: £3.30

2. Ruislip Lido

http://www.hillingdon.gov.uk/ruisliplido

http://www.hillingdon.gov.uk/ruisliplido

De obicei, londonezii se duc la mare la Brighton, asta și pentru că mulți dintre ei nici nu știu că au plajă chiar în oraș. Ruislip Lido este situată în pădurea Ruislip, iar plaja de nisip pe alocuri e mai bună ca cea din Brighton.

Cea mai apropiată stație de metrou: Northwood Hills, Zona 6

Tarif din Zona 1: £5.10

3. Eltham Palace

Eltham Palace

Flickr: duncanh1

Londra este plină de castele încă necunoscute maselor de turiști. În cazul Palatului Eltham, ruinele unui castel medieval au fost incorporate în arhitectura unui conac realizat în stil Art-Deco.

Cea mai apropiată stație de metrou: Eltham, Zona 4

Tarif din Zona 1: £3.90

4. Epping Forest

Flickr: rictor-and-david

Flickr: rictor-and-david

Marea Britanie este recunoscută pentru zonele sale rurale spectaculoase. Dar o ieșire din Londra costă destul de mult și durează până ajungi în zonele neatinse de industrializare, indiferent dacă mergi cu mașina sau cu trenul. O variantă mai la îndemână, chiar la periferia Londrei, este Pădurea Epping, prin care te poți plimba relaxat pentru a admira pesisajele, mai ales că a venit și primăvara.

Cea mai apropiată stație de metrou: Loughton, Zona 6

Tarif din Zona 1: £5.10

5. Petersham Nurseries

Petersham Nurseries

 

Acest complex rustic este locul perfect în care vă puteți încărca bateriile după o zi plină de obiective turistice aglomerate. Petersham Nurseries merită să le acordați măcar câteva ore pentru a explora grădinile și pentru a lua prânzul la restaurantul din seră.

Cea mai apropiată stație de metrou: St Margarets, Zona 4

Tarif din Zona 1: £3.90

6. Danson Park

enhanced-buzz-wide-24017-1427367093-30

Parcul Danson ocupă peste 60 de hectare în zona Bexley și este plin de fântâni și locuri de picnic unde ați putea petrece o zi liniștită, departe de zgomotul centrului.

Cea mai apropiată stație de metrou: Bexleyheath, Zona 5

Tarif din Zona 1: £4.70

7. London Wetland Centre

enhanced-buzz-wide-20917-1427298667-12

Grădina Zoologică din Londra este și scumpă și agloemarată, uneori durata de așteptare ajungând și la două ore. Dar o alternativă mult mai ieftină este London Wetland Centre. Nu vei vedea girafe sau tigri, dar cu siguranță nu vei regreta că ai ales să faci o plimbare prin acest parc plin de surprize plăcute. Și nu este nici departe de centru.

Cea mai apropiată stație de metrou: Barnes, Zona 3

Tarif din Zona 1: £3.30

8. Syon Park

enhanced-buzz-wide-19670-1427350162-7

Pentru că Londra este plină de parcuri, alegerea e de obicei foarte dificilă. Dar dacă ai mai fost în Green Park sau în Hyde Park, de ce să nu faci o plimbare și prin Syon Park, locul pe unde obișnuia să se plimbe și Regina Victoria. Și dacă tot ajungi acolo, trebuie neapărat să treci pentru a vedea nuferii din Marele Conservator.

Cea mai apropiată stație de metrou: Syon Lane, Zona 4

Tarif din Zona 1: £3.90

9. Highgate Cemetery

enhanced-buzz-wide-1059-1427289601-8

O plimbare printr-un cimitir poate că nu se numără printre prioritățile tale pentru o vacanță, dar Highgate Cemetery nu e chiar orice cimitir. Aici poți să descoperi povestea vampirului din Highgate, dar să și descoperi o arhitectură pe care nu o vei mai întâlni în multe astfel de locuri.

Cea mai apropiată stație de metrou: Highgate, Zona 3

Tarif din Zona 1: £3.30

10. Hampstead Heath

enhanced-buzz-wide-32139-1427299786-18

Un alt parc, o să întrebați? Da, dar și Hampstead Heath se află pe lista parcurilor speciale din Londra. Cu clădirile sale istorice, cu grădinile splendide și cu lacurile, Hampstead Heath e locul de care aveți nevoie dacă sunteți în căutarea unei guri de aer proaspăt.

Cea mai apropiată stație de metrou: Golders Green, Zona 3

Tarif din Zona 1: £3.30

11. Painshill Park

grid-cell-18608-1427296725-19

 

Probabil că după întrebarea de mai devreme nu vă mai așteptați la un alt parc. Dar aici vorbim de Londra. În Painshill Park poți să ajungi printre ruine și în peșteri artificiale construite acum două secole. Și dacă ești amator de vin, trebuie să știi că în apropiere există și o podgorie.

Cea mai apropiată stație de metrou: Kingston, Zona 6

Tarif din Zona 1: £5.10

12. Chiswick House

enhanced-buzz-wide-15865-1427352098-7

Chiswick House e la doar o aruncătură de băț de centrul Londrei. Ai în preajmă multe puburi și restaurante unde poți face o pauză și după plimbarea prin parcul care înconjoară clădirea te poți întoarce pe strada principală pentru a da o raită prin magazinele din cartier, unde poți simți atmosfera locală.

Cea mai apropiată stație de metrou: Turnham Green, Zona 3

Tarif din Zona 1: £3.30

13. Richmond Park

enhanced-buzz-wide-2135-1427285725-11

Dacă ai ajuns până la Chiswick House, îți poți continua călătoria pe District Line către Richmond Park, unul dintre cele mai mari parcuri ale Londrei. Atât de mare e, încât te poți ”pierde” în pădure pentru câteva ore fără să îți faci griji că te va găsi cineva. Cel mult o căprioară.

Cea mai apropiată stație de metrou: Richmond, Zona 4

Tarif din Zona 1: £3.90

14. Darwin Down House

enhanced-buzz-wide-27578-1427294525-7

Ai citit ”Originea speciilor” a lui Darwin și ai vrea să afli mai multe? Poți să mergi chiar în casa unde a luat naștere această carte esențială pentru omenire. Și, după cum probabil te aștepți, acasă la Darwin vei găsi foarte multe specii. De plante.

Cea mai apropiată stație de metrou: Orpington, Zona 6

Tarif din Zona 1: £5.10

15. Crystal Palace Park

enhanced-buzz-wide-12946-1427288303-11

Plimbarea noastră prin Londra se încheie … tot într-un parc. Pentru că dacă ai ajuns până în capitala Marii Britanii ar fi păcat să nu dai o rată și prin Crystal Park pentru a face o poză cu Sfinxul sau cu dinozaurii preistorici.

Cea mai apropiată stație de metrou: Crystal Palace, Zona 4

Tarif din Zona 1: £3.90

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *